Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Παίρνει ανάσα" η Wall μετά την τριήμερη πτώση

Σταθεροποιητικά κινούνται οι βασικοί δείκτες στην Wall Street μετά από τρεις πτωτικές συνεδριάσεις. Κέρδη στους κλάδους ενέργειας, πιέσεις στις τράπεζες και το λιανεμπόριο. Σχεδόν αμετάβλητες έκλεισαν οι ευρωαγορές.

Σταθεροποιητικά κινούνται οι βασικοί δείκτες στην Wall Street μετά από τρεις πτωτικές συνεδριάσεις, που ακολούθησαν την θεαματική αντίδραση των χρηματιστηρίων από τα χαμηλά του Μαρτίου.

Οι στατιστικές ανακοινώσεις της ημέρας κυριαρχούν στην επενδυτική ψυχολογία, καθώς τα μεγέθη επιτείνουν τις ανησυχίες ότι τα πρόσφατα χρηματιστηριακά κέρδη ήταν πολύ «βιαστικά» σε σχέση με την βελτίωση στην πραγματική οικονομία.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,03% στις 9.308 μονάδες, ο S&P 0,09% στις 997 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 0,045% στις 1.969 μονάδες.

Από το στατιστικό μέτωπο, οι ανακοινώσεις υπέδειξαν νέα «ρήγματα» στις προσδοκίες ταχείας ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας. Η απασχόληση στον ιδιωτικό τομέα μειώθηκε κατά 298 χιλιάδες θέσεις εργασίας τον Αύγουστο, ενώ οι αναλυτές περίμεναν μείωση κατά 250.000.

Παράλληλα ανακοινώθηκε ότι η παραγωγικότητα εκτός αγροτικού τομέα στις Ηνωμένες Πολιτείες αυξήθηκε 6,6% στο β΄τρίμηνο (οι αναλυτές περίμεναν αύξηση 6,4%) καθώς οι εταιρίες μείωσαν τις δαπάνες για να υπερασπιστούν τα κέρδη τους.

Τέλος, οι βιομηχανικές παραγγελίες αυξήθηκαν 1,3% τον Ιούλιο στις ΗΠΑ, λιγότερο απ’όσο αναμενόταν.

Τα μεγαλύτερα κέρδη αποκομίζει ο ενεργειακός κλάδος, που ακολουθεί την ανάκαμψη των τιμών του πετρελαίου πάνω από τα 68 δολάρια ανά βαρέλι.

Οι χρηματοοικονομικοί τίτλοι, που πρωταγωνίστησαν στις χθεσινές απώλειες, συνεχίζουν να υποχωρούν με την American International Group να εμφανίζει πτώση 5% και την Freddie Mac 7%.

Πιέσεις επικρατούν και στον κλάδο καταναλωτικών προϊόντων, μετά την απογοήτευση από τα στοιχεία για την απασχόληση, που προοιωνίζονται πενιχρές καταναλωτικές δαπάνες.

Η Alcatel-Lucent υποχωρεί 7,5% μετά την ανακοίνωση έκδοσης μετατρέψιμου ομολόγου έως 1 δισ. ευρώ.

Πτωτική εικόνα επικράτησε στις διεθνείς αγορές με εξαίρεση την Σαγκάη, που έκλεισε με άνοδο 1,2%.

Στις ευρωαγορές ο δείκτης FTSE έκλεισε 0,04% χαμηλότερα, ο DAX 0,14%, ενώ ο CAC 0,29%.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο είχε χθες την χειρότερη εμφάνιση από τις 17 Αυγούστου, με πτώση κοντά στο 2%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v