Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Σαγκάη "βαραίνει" τις αγορές -Πτώση Wall

Η βουτιά 6% της Σαγκάης επιβαρύνει την επενδυτική ψυχολογία στην Wall Street, παρά την στήριξη από τα deals στην ενέργεια και την ψυχαγωγία. Πιέσεις στις ευωαγορές, κλειστό το Λονδίνο.

Η βουτιά 6% της Σαγκάης επιβαρύνει την επενδυτική ψυχολογία στην Wall Street και ωθεί χαμηλότερα τους βασικούς δείκτες, παρά την στήριξη που προσφέρει η κινητικότητα στον χώρο εξαγορών και συγχωνεύσεων του ενεργειακού και του ψυχαγωγικοκύ κλάδου.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,91% στις 9.457 μονάδες, ο S&P 1,16% στις 1.016 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 1,31% στις 2.002 μονάδες.

Το σχετικά «ελαφρύ» πρόγραμμα στατιστικών ανακοινώσεων, η απουσία εταιρικών ανακοινώσεων τριμήνου και η αργία του χρηματιστηρίου του Λονδίνου συμβάλλουν στις επιφυλακτικές διαθέσεις, μετά τα εύρωστα κέρδη των τελευταίων εβδομάδων στις διεθνείς αγορές.

Από το στατιστικό μέτωπο, ο δείκτης βιομηχανικής δραστηριότητας Chicago PMI βελτιώθηκε στις 50 μονάδες από 43,4 στην προηγούμενη μετρηση και "πέρασε" σε επίπεδα ανάκαμψης, αλλά οι επενδυτές δείχνουν να έχουν προεξοφλήσει τις θετικές στατιστικές ανακοινώσεις των τελευταίων ημερών.

Η δραματική πτώση 6,7% του σύνθετου δείκτη του κινεζικού χρηματιστηρίου, επιτείνει την ανησυχία ότι οι τιμές των μετοχών στα διεθνή χρηματιστήρια έχουν καταστεί πολύ υψηλές, μετά τα πρόσφατα κέρδη.

Ο δείκτης S&P 500 έχει ανακάμψει περίπου 50% από τα χαμηλά του Μαρτίου. Την περασμένη εβδομάδα, ο αμερικανικός δείκτης ενισχύθηκε 0,3%.

Στο μεγάλο deal της ημέρας, η εταιρία παροχής υπηρεσιών εγκαταστάσεων πετρελαίου και φυσικού αερίου, Baker Hughes (-3%) ανακοίνωσε ότι θα εξαγοράσει την BJ Services (+11%), σε μια συμφωνία ύψους 5,5 δισ. δολαρίων.

Επίσης, η Kinder Morgan Energy Partners ανακοίνωσε ότι θα αγοράσει τον βραχίονα διαχείρισης φυσικού αερίου της Crosstex Energy (+9,09%) προς περίπου 266 εκατ. δολάρια.

Η μετοχή της Marvel ενισχύεται 26% κατόπιν της συμφωνίας εξαγοράς της από την Walt Disney.

Υποτονικές παραμένουν οι συνεδριάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά την «ψυχρολουσία» από την αγορά της Κίνας. Ο δείκτης DAX υποχωρεί 0,74%, ενώ ο CAC 0,67%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v