Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το καταναλωτικό κλίμα πιέζει τη Wall Street

Πτωτική εικόνα εμφανίζει η Wall μετά την επιδείνωση του καταναλωτικού κλίματος, με τον τεχνολογικό κλάδο να προσπαθεί να στηρίξει την αγορά χάρη στις θετικές προβλέψεις Intel και Dell. Κερδοφόρος εβδομάδα στις ευρωαγορές.

Πτωτική εικόνα εμφανίζει η Wall μετά την επιδείνωση του καταναλωτικού κλίματος Αυγούστου, με τον τεχνολογικό κλάδο να προσπαθεί να ξεχωρίσει θετικά χάρη στις θετικές προβλέψεις Intel και Dell. Εβδομη κερδοφόρος εβδομάδα στις ευρωαγορές.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί αυτή την ώρα 0,7% στις 9.512 μονάδες, ο S&P κινείται 0,6% χαμηλότερα στις 1.024 μονάδες, ενώ ο Nasdaq με απώλειες 0,4% στις 2.019 μονάδες.

Η μετοχή της Intel ενισχύεται 4,8% μετά την αναβάθμιση της πρόβλεψης πωλήσεων γ΄τριμήνου, ενώ η Dell κερδίζει 5,2% μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων καλύτερων των αναμενόμενων.

Οι θετικές εκτιμήσεις των τεχνολογικών κολοσσών βελτιώνουν και την ευρύτερη ψυχολογία, καθώς οι πωλήσεις τεχνολογικών προϊόντων συνδέονται άμεσα με την πορεία των καταναλωτικών δαπανών.

Η μετοχή της Tiffany & Co. ενισχύεται 7% μετά την αναβάθμιση των στόχων 2009 και την μικρότερη της αναμενόμενης μείωση κερδών.

Από το στατιστικό πεδίο, ανακοινώθηκαν πριν το άνοιγμα της αγοράς τα στοιχεία για το προσωπικό εισόδημα και τις δαπάνες των Αμερικανών. Τα στοιχεία διαμορφώθηκαν εντός των προβλέψεων, με μικρές μεταβολές.

Στη συνέχεια ανακοινώθηκε η διολίσθηση του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης τον Αύγουστο.

Με κέρδη έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, κατακτώντας την έβδομη συνεχόμενη εβδομάδα κερδών. Ο δείκτης FTSE έκλεισε με κέρδη 0,81%, ο DAX 0,86%, ενώ ο CAC 1,22% υψηλότερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v