Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις από τεχνολογία, ενέργεια στη Wall Street

Για μια ακόμη συνεδρίαση, οι επενδυτές στην Wall δεν αντιδρούν στα θετικά στατιστικά οικονομικά δεδομένα και υποχωρούν υπό την έντονη πίεση των κλάδων τεχνολογίας και ενέργειας. Πτώση ευρωαγορών.

Για μια ακόμη συνεδρίαση, οι επενδυτές στην Wall Street δεν αντιδρούν στα θετικά στατιστικά οικονομικά δεδομένα που ανακοινώθηκαν και κινούνται πτωτικά, με έντονες πιέσεις στους κλάδους τεχνολογίας και ενέργειας.

Μετά από ένα υποτονικό, μικτό άνοιγμα, ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί αυτή την ώρα 0,73% στις 9.474 μονάδες, ο S&P υποχωρεί 1,12% στις 1.016 μονάδες, ενώ ο Nasdaq εμφανίζει πτώση 1,38% στις 1.996 μονάδες.

Το υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε ότι το αμερικανικό ΑΕΠ συρρικνώθηκε 1% κατά το β΄τρίμηνο, όσο υπολόγιζε και στην αρχική μέτρηση. Στο α΄τρίμηνο, η οικονομία των ΗΠΑ είχε μεωθεί με το δραματικό ποσοστό 6,4%.

Επίσης, το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι οι αρχικές αιτήσεις επιδόματος ανεργίας μειώθηκαν κατά 10.000 την περασμένη εβδομάδα.

Ωστόσο, οι επενδυτές τηρούν επιφυλακτική στάση, μετά τα πρόσφατα κέρδη, καθώς οι διεθνείς αγορές ολοκληρώνουν τον έκτο συνεχόμενο μήνα ανόδου.

Η πτώση των τιμών του πετρελαίου 2% ασκεί έντονες πιέσεις στον ενεργειακό κλάδο.

Από το εταιρικό μέτωπο, στο επίκεντρο βρίσκεται η μετοχή της Microsoft Corp. μετά την ανακοίνωση μείωσης της τιμής της κονσόλας Xbox 360 Elite κατά 100 δολάρια.

Ενδιαφέρον επικρατεί για τον τίτλο της Apple, που πλησιάζει στην εισαγωγή της συσκευής iPhone στην Κίνα.

Η Guess ενισχύεται 7% μετά την ανακοίνωση της πρόθεσης αύξησης του τριμηνιαίου μερίσματος.

Η κατασκευαστική Toll Brothers υποχωρεί, καθώς ανακοίνωσε ζημίες 500 εκατ. δολ. στο τρίμηνο.

Επιφυλακτική, μικτή εικόνα επικράτησε από το πρωί στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, που όμως "γύρισαν" πτωτικά μετά την υποχώρηση της Wall.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,7%, ο DAX 1,5%, ενώ ο CAC 0,83%.

Στις ασιατικές συναλλαγές επικράτησαν αρνητικά πρόσημα, μετά την προειδοποίηση από την Κίνα για πιθανή περιστολή της παραγωγής χάλυβα και τσιμέντου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v