Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Wall "χειροκροτεί" Β. Bernanke και macro

Κέρδη αποκομίζει η Wall Street, καθώς οι επενδυτές «χειροκροτούν» τη νέα υποψηφιότητα Bernanke, την αύξηση 1,4% στις αξίες κατοικιών και τη βελτίωση του καταναλωτικού κλίματος. Θετικά πρόσημα στις ευρωαγορές.

Κέρδη αποκομίζουν οι βασικοί δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο, καθώς οι επενδυτές «χειροκροτούν» τη νέα υποψηφιότητα του Ben Bernanke στην κεφαλή της Federal Reserve, αλλά και τα στατιστικά στοιχεία που έδειξαν αύξηση 1,4% στις αξίες κατοικιών τον Ιούνιο και βελτίωση καταναλωτικής εμπιστοσύνης.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται αυτή την ώρα κατά 0,9% στις 9,595 μονάδες, ο S&P 0,91% στις 1.035 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 0,8% στις 2.034 μονάδες.

Οι αξίες των ακινήτων αυξήθηκαν 2,9% στο β’ τρίμηνο σε σχέση με το προηγούμενο, βάση του δείκτη S&P Case-Shiller.

Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης βελτιώθηκε στις 54,1 μονάδες.

Ανακούφιση προκάλεσε στις αγορές η ανακοίνωση της αμερικανικής κυβέρνησης ότι προτείνει τον κεντρικό τραπεζίτη Ben Bernanke για δεύτερη θητεία στην Fed.

Από το εταιρικό μέτωπο, η μετοχή της Burger King κέρδισε 6,2% μετά την ανακοίνωση αύξηση κερδών τριμήνου 16%.

Ο τίτλος της Ford Motor κερδίζει 1,6% ως αντίδραση στην χθεσινή υποχώρηση, όταν έληξε το πρόγραμμα απόσυρσης αυτοκινήτων της αμερικανικής κυβέρνησης.

Μέχρι την ανακοίνωση των στατιστικών στοιχείων από την αμερικανική αγορά, στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και στις προθεσμιακές αγορές της Wall Street επικρατούσαν σταθεροποιητικές τάσεις.

Αυτή την ώρα, ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,17% στις 4.904 μονάδες, ο DAX 30 0,46% στις 5.545 μονάδες, ενώ ο CAC 30 0,48% στις 3.670 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v