Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η αισιοδοξία των τραπεζιτών "θρέφει" τη Wall

Τα σημάδια αισιοδοξίας που άφησαν οι κεντρικοί τραπεζίτες αναφορικά με την σταδιακή ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας χαρίζουν ήπια κέρδη στη Wall Street. Ανοδος σε Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Τα σημάδια αισιοδοξίας που άφησαν οι κεντρικοί τραπεζίτες αναφορικά με την ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας χαρίζουν ήπια κέρδη στη Wall Street. Ανοδος σε Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Ο B. Bernanke από το ετήσιο συνέδριο της FED στο Jackson Hole εκτίμησε ότι η παγκόσμια οικονομία αρχίζει να ανακάμπτει από την ύφεση. Επιπροσθέτως ο επικεφαλής της ΕΚΤ, J. Trichet, έκανε λόγο για ενδείξεις ότι η ελεύθερη πτώση στην οικονομία έχει ανακοπεί.

Στις εταιρικές ειδήσεις κέρδη σημειώνει η Procter & Gamble μετά το deal αξίας 3,1 δισ. δολαρίων που υπέγραψε με την Warner Chilcot. Σε θετικό έδαφος και η Nokia καθώς η πολυεθνική εταιρία εισέρχεται στην αγορά των notebooks.

Απώλειες άνω του 3% για τη Sears με αφορμή δημοσίευμα του Barron's για πιθανή σημαντική πτώση της τιμής της μετοχής.

Στις μακροοικονομικές ειδήσεις ο δείκτης οικονομικής δραστηριότητας βελτιώθηκε στο - 0,74 τον Ιούλιο από -1,80 τον Ιούνιο.

Η τιμή του πετρελαίου ενισχύεται ελαφρώς στα επίπεδα των 74 δολαρίων, ενώ ο χρυσός διαμορφώνεται στα 954 δολάρια ανά ουγκιά.

Ο Dow Jones διαμορφώνεται στις 9.536 μονάδες με άνοδο 0,32%, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται 0,21%, στις 2.025 μονάδες. Κέρδη 0,31% για τον S&P 500, στις 1.029 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 καταγράφει άνοδο 0,57%, στις 4.874 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 σημειώνει κέρδη 0,62%, στις 3.638 μονάδες. Ανοδος 0,61% για τον DAX 30, στις 5.496 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v