Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στοιχήματα για την οικονομία ωθούν τη Wall

Το "άλμα" στις μεταπωλήσεις κατοικιών, σε επίπεδα που συνάδουν με ανάκαμψη στον κλάδο, ισχυροποιεί την ανοδική φορά στη Wall. Τριψήφια κέρδη για Dow. Στο επίκεντρο η ομιλία Bernanke. Ράλι στην Ευρώπη.

Η βελτίωση στις μεταπωλήσεις κατοικιών τον Ιούλιο ωθει υψηλότερα την αμερικανική αγορά, που καταγράφει κέρδη για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση.

Τα στοιχεία για τις μεταπωλήσεις κατοικιών δίνουν τον τόνο στην αγορά, ισχυροποιώντας το σενάριο σταθεροποίησης ή και επέκτασης της αμερικανικής οικονομίας.

Ειδικότερα, τον Ιούλιο οι μεταπωλήσεις κατοικιών αυξήθηκαν κατά 7,2% στις 5,24 εκατ. κατοικίες.  

Οι οικονομολόγοι περιμένουν αύξηση των πωλήσεων στα 5 εκατ. κατοικίες από 4,89 εκατ. κατοικίες. "Μια αύξηση που θα οδηγούσε τις μεταπωλήσεις σε ένα μέγεθος άνω των 5,1 εκατ. κατοικιών ενισχύει το σενάριο ότι δεν πρόκειται για διόρθωση της υποχώρησης που ξεκίνησε μετά την κατάρρευση της Lehman, αλλά μια αληθινή ανάκαμψη στον κλάδο", σχολίαζε νωρίτερα ο Dimitry Fleming, αναλυτής της ING. 

Στη διατήρηση του θετικού κλίματος στη Wall βοηθά και η ανοδική τάση στις ευρωαγορές, μετά και την ανακοίνωση του PMI ευρωζώνης για τον Αύγουστο, ο οποίος υπερέβη την ένδειξη-ορόσημο του 50. 

Στο επίκεντρο τίθεται επίσης η ετήσια ομιλία του κεντρικού τραπεζίτη των ΗΠΑ Ben Bernanke από το Jackson Hole, όπου αναμένονται περαιτέρω ενδείξεις για την πορεία της οικονομίας.  

Ο Dow Jones ενισχύεται κατά 1,34% στις 9.475 μονάδες, με τον Nasdaq να κερδίζει 1,21% στις 2.013 μονάδες και τον S&P 500 να κινείται 1,52% υψηλότερα, στις 1.022 μονάδες.

Στην Ευρώπη, ο FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχύεται κατά 1,97% στις 4.850 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη κινείται ανοδικά κατά 2,77% στις 5.458 μονάδες ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι κερδίζει 3,15% στις 3.615 μονάδες. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v