Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Κίνα ρίχνει (και) τη Wall Street

Ο προβληματισμός για την είσοδο της Κίνας σε "bear market" επιβαρύνει -ελλείψει μακροοικονομικής ειδησεογραφίας- και την αμερικανική αγορά, η οποία κινείται χαμηλότερα μετά τα χθεσινά κέρδη. Χαμηλότερα οι ευρωαγορές.  

Ο προβληματισμός για την είσοδο της Κίνας σε "bear market" επιβαρύνει -ελλείψει μακροοικονομικής ειδησεογραφίας- και την αμερικανική αγορά, η οποία κινείται χαμηλότερα μετά τα χθεσινά κέρδη.

Ειδικότερα, η υποχώρηση 4,3% για τον δείκτη Shanghai Composite επιβαρύνει από το πρωί την εικόνα των διεθνών αγορών, καθώς σηματοδοτεί την είσοδο της αγοράς σε "αγορά αρκούδων", έχοντας υποχωρήσει σχεδόν 20% από τις αρχές Αυγούστου.

Παράλληλα, όπως αναφέρει ο Joshua Raymond, αναλυτής της City Index, η προσοχή των επενδυτών στρέφεται και πάλι στην οικονομία, μετά από αρκετές εβδομάδες επικέντρωσης στα εταιρικά μεγέθη β' τριμήνου, τα οποία ήταν καλύτερα των εκτιμήσεων. 

Παρά τις ενδείξεις ανάκαμψης, οι επενδυτές δεν φαίνεται να πείθονται ότι η κλίμακα του ράλι στην αγορά από το Μάρτιο δικαιολογείται από τη γενικότερη μακροοικονομική εικόνα, αναφέρει ο αναλυτής. 

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και ο τίτλος της Hewlett Packard, μετά την ανακοίνωση μείωσης των κερδών κατά 19% στο γ' οικονομικό τρίμηνο -μεγέθη καλύτερα των εκτιμήσεων- αλλά και της ανοδικής αναθεώρησης των αποτελεσμάτων δ' τριμήνου. 

Ανοδικά και ο τίτλος της εταιρίας αγροτικού εξοπλισμού Deere μετά την ανακοίνωση καθαρών κερδών 1,1 δισ. δολαρίων στο σύνολο της χρήσης, ευθυγραμμισμένα με τις προσδοκίες της αγοράς. 

Ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,87% στις 9.137 μονάδες, με τον Nasdaq να υποχωρεί κατά 1,08% στις 1.934 μονάδες και τον S&P 500 να κινείται 0,89% χαμηλότερα, στις 980 μονάδες. 

Στην Ευρώπη, ο FTSE 100 στο Λονδίνο υποχωρεί κατά 0,61% στις 4.657 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη υποχωρεί 1,03% στις 5.196 μονάδες ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι υποχωρεί κατά 0,7% στις 3.426 μονάδες. 
  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v