Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηπια ανάκαμψη στη Wall μετά την πτώση

Κέρδη καταγράφει η Wall Street μετά την ισχυρή χθεσινή πτώση με τα μακροοικονομικά στοιχεία και τα αποτελέσματα των εισηγμένων να παραμένουν στο επίκεντρο. Ανοδος σε Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Κέρδη καταγράφει η Wall Street μετά την ισχυρή χθεσινή πτώση με τα μακροοικονομικά στοιχεία και τα αποτελέσματα των εισηγμένων στο επίκεντρο. Ανοδος σε Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Αναλυτικότερα οι ειδήσεις γύρω από την οικονομία πρωταγωνιστούν καθώς οι ανησυχίες για την παγκόσμια ανάκαμψη και την ευρωστία της αμερικανικής οικονομίας συντέλεσαν μεταξύ άλλων, στην πτώση της αγοράς κατά τη χθεσινή συνεδρίαση.

Οι τιμές παραγωγού τον Ιούλιο σημείωσαν κάμψη 0,9%, ενώ οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις προέβλεπαν ότι θα υποχωρήσουν κατά 0,3%.

Ο δομικός δείκτης τιμών παραγωγού, που δεν περιλαμβάνει τρόφιμα και προιόντα ενέργειας, υποχώρησε 0,1%, έναντι προβλέψεων για αύξηση 0,1%.

Για τον ίδιο μήνα οι νέες κατοικίες διαμορφώθηκαν στις 581.000, καταγράφοντας κάμψη 1% έναντι του Ιουνίου.

Στις εταιρικές ειδήσεις άνοδο σημειώνει η μετοχή της Home Depot καθώς η εισηγμένη ανακοίνωσε αποτελέσματα υψηλότερα των προσδοκιών. Άνοδος και για την Target με την εταιρία να καταγράφει κέρδη 79 σεντς ανά μετοχή το β΄ τρίμηνο έναντι εκτιμήσεων για κέρδη 66 σεντς ανά μετοχή.

Στο προσκήνιο βρίσκεται και η General Motors μετά τη συμφωνία για την πώληση της αυτοκινητοβιομηχανίας Saab.

Η τιμή του πετρελαίου κυμαίνεται στα επίπεδα των 66 δολαρίων ανά βαρέλι, ενώ ο χρυσός διαμορφώνεται στα 932 δολάρια ανά ουγκιά.

Ο Dow Jones κινείται στις 9.161 μονάδες με άνοδο 0,3%, ενώ ο Nasdaq σημειώνει κέρδη 0,51%, στις 1.940 μονάδες. Κέρδη 0,2% για τον S&P 500, στις 981 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται 0,44%, στις 4.665 μονάδες, ενώ στη Φρανκφούρτη ο DAX 30 κερδίζει 0,31%, στις 5.217 μονάδες. ΑΝοδος 0,3%, για τον CAC 40, στις 3.430 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v