Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τράπεζες, γαλλο-γερμανικό ΑΕΠ στηρίζουν τη Wall

Σε θετικά εδάφη παραμένει η Wall, αντλώντας στήριξη κυρίως από την ανέλπιστη ανακοίνωση της «εξόδου» Γερμανίας και Γαλλίας από την ύφεση, τα ικανοποιητικά αποτελέσματα Wal-Mart και την εκτίναξη τραπεζών.

Σε θετικά εδάφη παραμένει η Wall Street μια μέρα μετά τις αποφάσεις της Federal Reserve για την νομισματική πολιτική, αντλώντας στήριξη κυρίως από την ανέλπιστη ανακοίνωση της «εξόδου» της Γερμανίας και της Γαλλίας από την ύφεση.

Τα ικανοποιητικά αποτελέσματα της Wal-Mart Stores συμβάλλουν στα κέρδη.

Πάντως οι δυσάρεστερες στατιστικές εκπλήξεις, με την αύξηση στα επιδόματα ανεργίας και την μείωση των λιανικών πωλήσεων, περιορίζουν τις αγοραστικές διαθέσεις και οι βασικοί δείκτες κινούνται σταθεροποιητικά στη Wall Street.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται αυτή την ώρα 0,20% στις 9,380 μονάδες, ο S&P 0,44% στις 1.010 μονάδες, ο Nasdaq 0,48% στις 2.008 μονάδες.

Η ανακοίνωση του hedge fund του επενδυτή John Paulson ότι αγοράζει μερίδια σε τράπεζες, ωθεί υψηλότερα τον τραπεζικό κλάδο.

Η μετοχή της Bank of America κερδίζει 4,8% κατόπιν της αγοράς 168 εκατ. μετοχών στον οίκο από το hedge fund, της Regions Financial 7,7% κατόπιν αγοράς 35 εκατ. μετοχών και της Goldman Sachs 0,6%.

Η μετοχή της Wal-Mart Stores κερδίζει 1,5% μετά την ανακοίνωση των μεγεθών για τις πωλήσεις Ιουλίου.

Η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ άφησε τα επιτόκια αμετάβλητα χθες και δήλωσε ότι θα επιβραδύνει τις αγορές μακροπρόθεσμων ομολόγων από το υπουργείο Οικονομίας, καθώς διακρίνει εξομάλυνση της οικονομικής δραστηριότητας.

Η απόφαση της Fed είχε καλή υποδοχή στις χρηματιστηριακές συναλλαγές στην Ασία και την Ευρώπη. Στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια προσέφερε ιδιαίτερη στήριξη η ανακοίνωση βελτίωσης 0,3% στα ΑΕΠ β’ τριμήνου της Γερμανίας και της Γαλλίας, που ήταν ανέλπιστη και υποδεικνύει έξοδο των οικονομιών από την ύφεση.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε με κέρδη 0,82%, ο DAX 0,95% υψηλότερα, ενώ ο CAC 0,49%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v