Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εντονες τραπεζικές πιέσεις στην Wall Street

Ενα "κοκτέιλ" αρνητικών εξελίξεων, όπως η μεγάλη πτώση στα αποθέματα χονδρικής και μια προειδοποίηση για την θεμελιώδη ισχύ των τραπεζών, πιέζουν την Wall Street σε διόρθωση πλησίον του 1%.

Υποχωρούν επί δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση οι τιμές των μετοχών στη Wall Street, υπό την πίεση μιας σειράς αρνητικών παραγόντων, όπως η μεγάλη πτώση στα αποθέματα χονδρικής, η προειδοποίηση κορυφαίου αναλυτή για την θεμελιώδη κατάσταση των τραπεζών και οι υποβαθμίσεις αξιολογήσεων μιας σειράς εταιριών.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,97% στις 9.247 μονάδες, ο S&P 1,20% στις 995 μονάδες, ο Nasdaq 1,18% στις 1.968 μονάδες.

Από το στατιστικό μέτωπο, ανακοινώθηκε μεγάλη μείωση στα αποθεματικά χονδρικής τον Ιούνιο, σχεδόν διπλάσια της αναμενόμενης, που υποδεικνύει ότι οι επιχειρήσεις παραμένουν επιφυλακτικές για τις προοπτικές επιστροφής της ζήτησης.

Στον εταιρικό τομέα, αναλυτές μείωσαν τις αξιολογήσεις κορυφαίων επιχειρήσεων μεταξύ των οποίων η Sprint Nextel (-3,8%), η MBIA (-11%) και η Yum! Brands (-3,4%).

Εντονες πιέσεις υφίσταται ο τραπεζικός κλάδος, μετά την προειδοποίηση του «γκουρού» αναλυτή Richard Bove ότι οι προοπτικές για την χρηματοπιστωτική βιομηχανία παραμένουν δυσοίωνες και ότι περιμένει υπαναχώρηση των μετοχών μετά τα πρόσφατα κέρδη.

Η μετοχή του πιστωτικού οίκου CIT «βουλιάζει» 20% καθώς εγείρεται η προοπτική χρεοκοπίας του.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην διήμερη συνεδρίαση της Federal Reserve, που ολοκληρώνεται αύριο. Η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ αναμένεται να κρατήσει σταθερά τα επιτόκια στα τρέχοντα, μηδενικά επίπεδα, και να σηματοδοτήσει ότι δεν προτίθεται να αναιρέσει σύντομα την πολιτική διοχέτευσης ρευστότητας στις πιστωτικές αγορές.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια έκλεισαν με πτώση, εξαιτίας της διορθωτικής κίνησης κυρίως των χρηματοπιστωτικών κλάδων. Ο δείκτης FTSE υποχώρησε 1,1%, ο DAX 2,4%, ο CAC 1,3%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v