Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Kαλοκαιρινό" κλίμα στη Wall Street

Την υποτονική εικόνα που «ταιριάζει» στις συναλλαγές του μεσοκαλόκαιρου, εμφανίζει σήμερα η Wall, μετά τα ράλι-τιμών τεσσάρων εβδομάδων, καθώς οι επενδυτές τηρούν επιφυλακτική στάση και «κλειδώνουν» στα πρόσφατα κέρδη.

Την υποτονική εικόνα που «ταιριάζει» στις συναλλαγές του μεσοκαλόκαιρου, εμφανίζουν σήμερα οι βασικοί δείκτες στην Wall Street, καθώς οι επενδυτές, μετά τα «ράλι» τιμών των τελευταίων τεσσάρων εβδομάδων τηρούν επιφυλακτική στάση και «κλειδώνουν» στα πρόσφατα κέρδη.

Ο δείκτης Dow Jones άνοιξε με ήπια πτώση, κατέκτησε θετικά πρόσημα στη διάρκεια της συνεδρίασης και αυτή την ώρα υποχωρεί 0,5% στις 9.322 μονάδες, ενώ ο S&P εμφανίζει απώλειες 0,52% στις 1.005 μονάδες, και ο Nasdaq 0,6% χαμηλότερα στις 1.988 μονάδες.

Ο δείκτης S&P 500 έκλεισε την περασμένη εβδομάδα στα υψηλότερα επίπεδα από τον Νοέμβριο, αντλώντας στήριξη ιδιαίτερα από την αισθητή βελτίωση στην αγορά εργασίας των Ηνωμένων Πολιτειών.

Τις τελευταίες εβδομάδες, οι καλύτερες των αναμενόμενων ανακοινώσεις κερδοφορίας επιχειρήσεων από τις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την Ασία, σε συνδυασμό με κάποιες ενδείξεις εκτόνωσης της οικονομικής κρίσης, έχουν προσφέρει στήριξη στα διεθνή χρηματιστήρια επί τέσσερις εβδομάδες.

Σημαντικά κέρδη έχουν αποκομίζει οι τράπεζες σε αυτό το διάστημα. Ο τραπεζικός κλάδος συνεχίζει και σήμερα ανοδικά στην Wall Street, με την Freddie Mac να εκτινάσσεται 75%, την Fannie Mae 30% και την American International Group 9%.

Με ενδιαφέρον αναμένεται συνεδρίαση της Federal Reserve, που ολοκληρώνεται την Τετάρτη, για τον καθορισμό της πιστωτικής πολιτικής. Η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ αναμένεται να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια στα τρέχοντα, σχεδόν μηδενικά, επίπεδα και να διατηρήσει όλα τα υπόλοιπα εργαλεία τόνωσης της ρευστότητας, που έχει στη διάθεσή της.

Από το μέτωπο των εταιρικών ειδήσεων σήμερα, η μετοχή της Dynegy ενισχύεται 3% κατόπιν ανακοίνωσης αποτελεσμάτων και πώλησης εργοστασίων στην LS Power Associates.

Η Microsoft υποχωρεί 0,5% μετά την ανακοίνωση πώλησης της Razorfish στην Publicis.

Στις ασιατικές συναλλαγές επικράτησαν ανοδικές τάσεις, με τον Nikkei στο Τόκιο να κλείνει 1,1% αντλώντας στήριξη από blue chips όπως η Honda Motor και η TDK.

Στην Ευρώπη κυριάρχησαν οι πτωτικές τάσεις, που πάντως περιορίστηκαν μετά το σταθεροποιητικό άνοιγμα του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης. Τελικώς ο δείκτης FTSE έκλεισε 0,2% χαμηλότερα, ο DAX 0,75%, ενώ ο CAC 0,47%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v