Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γερμανία: Παραμένει ο κίνδυνος πιστωτικού "κραχ"

Δύο χρόνια αφότου ξέσπασε η χρηματοπιστωτική κρίση, η Γερμανία εξακολουθεί να κινδυνεύει με πιστωτικό «κραχ» καθώς οι τράπεζες έρχονται αντιμέτωπες με ένα κύμα από επιχειρηματικές υποβαθμίσεις.

Γερμανία: Παραμένει ο κίνδυνος πιστωτικού κραχ
Δύο χρόνια αφότου ξέσπασε η χρηματοπιστωτική κρίση, η Γερμανία εξακολουθεί να κινδυνεύει με πιστωτικό «κραχ» καθώς οι τράπεζες έρχονται αντιμέτωπες με ένα κύμα από επιχειρηματικές υποβαθμίσεις, δήλωσε ο επικεφαλής της κύριας ένωσης τραπεζών της χώρας.

«Υπάρχει σαφώς ανησυχία και πραγματικός κίνδυνος για πιστωτικό «κραχ». Δεν νομίζω ότι είναι εντελώς παράλογο να πιστεύουμε ότι μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο,» δήλωσε ο Andreas Schmitz, πρόεδρος της Federal Association of German Banks, σε συνέντευξή του.

«Πιστεύω ότι φθάσαμε στο χαμηλότερο επίπεδο της χρηματοπιστωτικής κρίσης. Αλλά είναι ξεκάθαρο ότι κάθε τράπεζα θα έχει περισσότερα προβλήματα να αντιμετωπίσει στους ερχόμενους 18 μήνες, όσον αφορά τις πτωχεύσεις πελατών και τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, απ’όσο είχε μέχρι σήμερα.»

Η προειδοποίηση του κ. Schmitz απειλεί είναι πιθανόν να προκαλέσει μεταξύ των βιομηχάνων και των πολιτικών της Γερμανίας, τον φόβο ότι οι τράπεζες δεν θα μπορούν ή δεν θα επιθυμούν να δανείσουν, υπονομεύοντας τις γερμανικές εταιρίες, ακριβώς στην στιγμή που αρχίζει να βελτιώνεται η επιχειρηματική εμπιστοσύνη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v