Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η απασχόληση "πρασίνισε" τη Wall

Κέρδη αποκομίζει η Wall μετά την ανακοίνωση ότι οι απολύσεις λιγόστεψαν τον Ιούλιο, στοιχείο που πυροδότησε τις ελπίδες οικονομικής ανάκαμψης και επανέφερε τα θετικά πρόσημα στις μετοχές. Θετικό κλείσιμο στις ευρωαγορές.

Κέρδη αποκομίζει το αμερικανικό χρηματιστήριο μετά την επίσημη ανακοίνωση ότι οι απολύσεις λιγόστεψαν τον Ιούλιο και η ανεργία μειώθηκε, που πυροδότησε τις ελπίδες οικονομικής ανάκαμψης και προσέφερε νέα ώθηση στις μετοχές.

Οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street αποκομίζουν κέρδη 1% και πλέον μετά το πτωτικό κλείσιμο της Πέμπτης, όταν οι επενδυτές μείωσαν τις θέσεις σε πιο ριψοκίνδυνα ενεργητικά, όπως οι μετοχές, αφού περίμεναν νέα αύξηση στην ανεργία.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 1,58% στις 9.402 μονάδες, ο S&P 1,07% στις 1.013 μονάδες, ο Nasdaq 1,61% στις 2.004 μονάδες.

Ο δείκτης ανεργίας μειώθηκε στο 9,4% τον Ιούλιο και τα μισθολόγια μειώθηκαν κατά 247 χιλιάδες, που είναι το χαμηλότερο επίπεδο από πέρσι τον Αύγουστο.

Από τα μεγαλύτερα κέρδη αποκομίζει στη σημερινή συνεδρίαση η ασφαλιστική American International Group (+11%), που ανακοίνωσε τα πρώτα κέρδη σε επτά τρίμηνα.

Η τεχνολογική Nvidia ενισχύεται 5,6% μετά την ανακοίνωση μικρότερης της αναμενόμενης ζημίας στο β΄τρίμηνο.

Η CIT Group εκτινάσσεται 3% καθώς ο πιστωτικός οίκος ανακοίνωσε πρόοδο στο πρόγραμμα αναδιοργάνωσης.

Στις ευρωπαϊκές συναλλαγές επικράτησαν πιέσεις μέχρι την ανακοίνωση της αμερικανικής ανεργίας, εξαιτίας κυρίως της πτώσης των τραπεζικών μετοχών.

Η μετοχή της Royal Bank of Scotland διολίσθησε 14% μετά την ανακοίνωση ζημιών 1,7 δισ. δολ. στο α΄εξάμηνο.

Ο δείκτης FTSE ενισχύθηκε 0,87% στις 4.731,56 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX 30 με κέρδη 1,66% στις 5.458,96 μονάδες, και στο Παρίσι ο CAC 40 υψηλότερα 1,25% στις 3.521,14 μονάδες.




ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v