Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Οπισθεν ολοταχώς" στη Wall λόγω της ανεργίας

Υποχωρεί η Wall Street, "ρίχνοντας" τον δείκτη S&P 500 κάτω από τις 1.000 μονάδες, μετά τις δυσμενείς στατιστικές ανακοινώσεις από τα μέτωπα απασχόλησης και υπηρεσιών. Δεν κράτησαν τα κέρδη οι ευρωαγορές.

Υποχωρούν οι μετοχές στο αμερικανικό χρηματιστήριο, «ρίχνοντας» τον δείκτη Standard & Poor’s 500 από το υψηλό εννέα μηνών και κάτω από τις 1.000 μονάδες, μετά τις δυσμενείς στατιστικές ανακοινώσεις από το μέτωπο της απασχόλησης και του κλάδου υπηρεσιών.

Ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται με πτώση 0,92% στις 9.234 μονάδες, ο S&P με απώλειες 0,91% στις 996 μονάδες, ενώ ο Nasdaq εμφανίζει απώλειες 1,33% στις 1.984 μονάδες.

Οι βασικοί δείκτες άνοιξαν σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα, μετά την ανακοίνωση περικοπών 371 θέσεων εργασίας από τα μισθολόγια του ιδιωτικού τομέα, ενώ οι πιέσεις εντάθηκαν μετά την ανακοίνωση αναπάντεχης πτώσης στον δείκτη υπηρεσιών ISM.

Από το εταιρικό επίπεδο, η Procter & Gamble αντιδρά με πτώση 3,2% στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ενώ η Whole Foods Market εμφανίζει ράλι 20%.

Οι εταιρίες του S&P 500, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, θα καταγράφουν το όγδοο συνεχόμενο τρίμηνο μείωσης κερδών, που είναι αρνητικό-ρεκόρ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Bloomberg. Οι αναλυτές εκτιμούν σε έρευνα του πρακτορείου ότι τα κέρδη β΄τριμήνου των εισηγμένων στον δείκτη επιχειρήσεων, μειώθηκαν 31% στο β΄τρίμηνο και θα μειωθούν 22% στο γ’ τρίμηνο.

Στις ευρωπαϊκές συναλλαγές, οι βασικοί δείκτες κινήθηκαν με κέρδη στο μεγαλύτερο διάστημα της συνεδρίασης, χάρη στα καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα μεγάλων χρηματοοικονομικών οίκων (Societe Generale, Axa, UniCredit, Lloyds, Carlsberg, Henkel).

Το αρνητικό άνοιγμα της Wall Street αφαίρεσε όμως στη συνέχεια τα κέρδη και ο δείκτης FTSE έκλεισε τελικώς με απώλειες 0,52%, ο DAX 1,18%, ενώ ο CAC 0, 51%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v