Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Κρατάει" τις 1.000 μονάδες ο S&P 500

Τα κέρδη τραπεζικών μετοχών στηρίζουν τη Wall σε μικτή εμφάνιση, παρά τις εύλογες επιφυλάξεις που δημιουργεί το πολυήμερο ράλι τιμών. «Κρατάει» τις 1.000 μονάδες ο S&P και τις 2.000 ο Nasdaq.

Η ισχύς του τραπεζικού κλάδου στηρίζει τους βασικούς δείκτες της Wall Street σε μικτή εμφάνιση, παρά τις εύλογα επιφυλακτικές τάσεις που δημιουργεί το πολυήμερο ράλι τιμών και η αναρρίχηση σε υψηλά πολλών μηνών.

Μετά από άνοιγμα σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα, οι δείκτες κινούνται αυτή την ώρα με πολύ μικρές μεταβολές και συγκεκριμένα ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,06% στις 9.292 μονάδες, ο S&P κερδίζει επίσης 0,06% στις 1.003 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί ανεπαίσθητα 0,04% στις 2.007 μονάδες.

Στην προηγούμενη συνεδρίαση, ο δείκτης S&P 500 διέσχισε το ψυχολογικό φράγμα των 1.000 μονάδων και ο Nasdaq των 2.000 μονάδων, σημειώνοντας άνοδο 1,25% και 1,5% αντιστοίχως.

Οι μετοχές ενέργειας και εμπορευμάτων υποχωρούν σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα, ακολουθώντας τις διορθωτικές τάσεις του πετρελαίου και των βιομηχανικών μετάλλων.

Από το μέτωπο των στατιστικών στοιχείων, δημοσιοποιήθηκε μείωση στο ατομικό εισόδημα των Αμερικανών, αλλά στη συνέχεια ανακοινώθηκε βελτίωση στα προσύμφωνα μεταπώλησης κατοικιών, που προκάλεσε βελτίωση της επενδυτικής ψυχολογίας.

Θετικά αντιδρούν η PepsiAmericas και η Pepsi Bottling στην αναβαθμισμένη προσφορά της PepsiCo για εξαγορά των δύο ομίλων εμφιάλωσης.

Η Kraft Foods δημοσιοποιεί τα μεγέθη μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης.

Η μετοχή της ευρωπαϊκής τράπεζας UBS υποχωρεί 8% μετά την ανακοίνωση περαιτέρω ζημιών στο β΄τρίμηνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v