Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με νέα κέρδη μπαίνει στον Αύγουστο η Wall

Με περαιτέρω κέρδη υποδέχεται τον Αύγουστο το αμερικανικό χρηματιστήριο μετά το +7% του Ιουλίου, καθώς τα μεγέθη μεταποίησης αυξάνουν τις ενδείξεις βελτίωσης της οικονομικής δραστηριότητας στον πλανήτη.

Με περαιτέρω κέρδη υποδέχεται τον Αύγουστο το αμερικανικό χρηματιστήριο μετά το +7% του Ιουλίου, καθώς αυξάνονται οι ενδείξεις βελτίωσης της οικονομικής δραστηριότητας στον πλανήτη.

Ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στην πρώτη συνεδρίαση του Αυγούστου 0,44% ενισχυμένος στις 9.211 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,69% στις 994 μονάδες, ενώ ο , Nasdaq κινείται 0,94% υψηλπότερα στις 1.997 μονάδες.

Η Standard & Poor's εκτιμά ότι οι αμερικανικές μετοχές απεκόμισαν κέρδη κατά μέσο όρο 7% τον περασμένο μήνα, εμφανίζοντας τον καλυτερο Ιούλιο από το 1997. Τα μεγαλυτερα κέρδη απεκόμισαν οι κλάδοι εμπορευμάτων, ενώ οι πιο αμυντικοί κλάδοι, όπως οι τηλεπικοινωνίες και οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας ήταν ουραγοί.

Από το στατιστικό μέτωπο, ανακοινώθηκε σήμερα βελτίωση των δεικτών παραγγελιών μεταποίησης (ΡΜΙ) στην Κίνα, την Βρετανία και την ευρωζώνη.

Ο δείκτης ISM, που αντιστοίχως καταγράφει την δραστηριότητα του κλάδου μεταποίησης στις ΗΠΑ, θα ανακοινωθεί το απόγευμα.

Από το εταιρικό μέτωπο, αναμένονται τα μεγέθη μηνιαίων πωλήσεων της Ford Motor (+3%), καθώς και άλλων αυτοκινητοβιομηχανιών των ΗΠΑ.

Κέρδη αποκομίζουν και οι τραπεζικοί τίτλοι, στον απόηχο των εύρωστων κερδών των χρηματοπιστωτικών κλάδων στην Ευρώπη, μετά τα καλά αποτελέσματα της HSBC και της Barclays.

Σημαντικά κέρδη αποκομίζει και ο κλάδος εμπορευμάτων, μετά την αναρρίχηση των τιμών πετρελαίου, βασικών μετάλλων και άλλων εμπορευμάτων.

Οι βασικοί δείκτες στα κύρια ευρωπαϊκά χρηματιστήρια αποκομίζουν κέρδη περί το 1,5%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v