Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Roubini: "Αχνό φως" στο τούνελ της ύφεσης

Οι τιμές εμπορευμάτων πιθανώς θα ενισχυθούν περισσότερο το 2010, καθώς η ύφεση υποχωρεί και εμφανίζεται "φως στο τούνελ της ύφεσης", δήλωσε ο κ. Nouriel Roubini σε συνέδριο στην Αυστραλία.

Roubini: Αχνό φως στο τούνελ της ύφεσης
Οι τιμές των εμπορευμάτων πιθανώς θα ενισχυθούν περισσότερο το 2010, καθώς η ύφεση υποχωρεί, σύμφωνα με τον κ. Nouriel Roubini.

"Καθώς η παγκόσμια οικονομία αρχίζει να νικά την ύφεση, θα δούμε υψηλότερες τιμές εμπορευμάτων εντός του επόμενου έτους", τόνισε ο κ. Roubini σε ομιλία του σε συνέδριο στη Δ. Αυστραλία και πρόσθεσε πως "σαφώς υπάρχει ένα αχνό φως στο βάθος του τούνελ".

Ο κ. Roubini μοιάζει να συμφωνεί με τον πρώην επικεφαλής της Fed, κ. Alan Greenspan, στην ύπαρξη ενδείξεων για ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας. Παράλληλα, οι τιμές των εμπορευμάτων έχουν ενισχυθεί σημαντικά κλείνοντας σε υψηλό τεσσάρων μηνών στις 30 Ιουλίου, καθώς οι επενδυτές θεωρούν ότι το χειρότερο της κρίσης βρίσκεται πίσω.

Αναφερόμενος στην οικονομία της Κίνας ο κ. Roubini προέβλεψε ότι θα σημειώσει ρυθμό ανάπτυξης της τάξης του 8% φέτος, ενώ εμφανίστηκε ιδιαίτερα θετικός σχετικά με την πορεία του δολαρίου Αυστραλίας, του δολαρίου Νέας Ζηλανδίας και του δολαρίου Καναδά, δηλαδή για τα επονομαζόμενα νομίσματα των εμπορευμάτων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v