Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Φλερτάρει" με τις 1.000 μονάδες ο S&P 500

Επεκτείνει τα πρόσφατα κέρδη η Wall, ωθώντας τον S&P 500 ενδοσυνεδριακά πάνω από το ψυχολογικό φράγμα των 1.000 μονάδων, μετά τις νέες ενδείξεις εκτόνωσης της ύφεσης σε διεθνές επίπεδο.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο επεκτείνει τα πρόσφατα κέρδη του, ωθώντας τους βασικούς δείκτες σε κέρδη κοντά 1%.

Ο S&P 500 κατέκτησε ενδοσυνεδριακά το ψυχολογικό φράγμα των 1.000 μονάδων, καθώς οι επενδυτές υποδέχονται με αγορές τις νέες ενδείξεις ότι η ύφεση εκτονώνεται, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq κατέκτησε κατά την διάρκεια της συνεδρίασης τις 2.000 μονάδες

Τα καθησυχαστικά αποτελέσματα από τις ευρωπαϊκές τράπεζες στηρίζουν τον χρηματοπιστωτικό κλάδο, ενώ η αναρρίχηση των τιμών του πετρελαίου κοντά στα 72 δολάρια ωθεί υψηλότερα τους τομείς εμπορευμάτων.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,75% στις 9.240 μονάδες, ο S&P 0,84% στις 995 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,54% στις 1.989 μονάδες. Τον Ιούλιο ο Dow ενισχύθηκε 8,6% με τα καλύτερα μηνιαία κέρδη από τον Οκτώβριο 2002.

Τα κέρδη για τους βασικούς δείκτες στις κύριες ευρωαγορές ανήλθαν στο 1,5% με 2%.

Από το στατιστικό μέτωπο, ανακοινώθηκε βελτίωση των δεικτών παραγγελιών μεταποίησης στην Κίνα, την Βρετανία, την ευρωζώνη και τις ΗΠΑ. Στην αμερικανική αγορά ανακοινώθηκε προσθέτως αύξηση στις κατασκευαστικές δαπάνες.

Από το εταιρικό μέτωπο, οι μετοχές της HSBC και της Barclays αποκομίζουν κέρδη πάνω από 5% στις αμερικανικές συναλλαγές. Κατά τα λοιπά, η μετοχή της Ford Motor αποκομίζει κέρδη 8% ενόψει ανακοίνωσης μηνιαίων πωλήσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v