Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Μείωση θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα

Οι θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα μειώθηκαν περισσότερο απ’όσο αναμενόταν τον Ιούλιο, ενώ οι προθέσεις απολύσεων αυξήθηκαν στην αμερικανική οικονομία.

ΗΠΑ: Μείωση θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα
Οι θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα μειώθηκαν περισσότερο απ’όσο αναμενόταν τον Ιούλιο, σύμφωνα με την έρευνα που καταρτίζει το ινστιτούτο ADP μεταξύ των ιδιωτικών επιχειρήσεων των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, οι θέσεις εργασίας μειώθηκαν κατά 371.000 τον Ιούλιο, περισσότερο από τις 350.000 που ανέμεναν οι αναλυτές. Στην προηγούμενη μέτρηση είχε καταγραφεί μείωση κατά 473.000 θέσεις εργασίας.


Εν τω μεταξύ, λίγο νωρίτερα, η εταιρία απασχόλησης Challenger Gray & Christmas δημοσιοποίησε την τακτική της έρευνα μεταξύ των Αμερικανών εργοδοτών, που έδειξε ότι οι προθέσεις απολύσεων από τις πολύ μεγάλες αμερικανικές επιχειρήσεις αυξήθηκαν κατά 31% τον Ιούλιο, στους 97.373 εργαζόμενους.

Πρόκειται για την πρώτη αύξηση από τον Ιανουάριο. Στο επτάμηνο μέχρι στιγμής στο έτος, έχουν ανακοινωθεί απολύσεις 994.048 εργαζόμενων στις πολύ μεγάλες εταιρίες των ΗΠΑ, μέγεθος αυξημένο κατά 72% από το προηγούμενο έτος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v