Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις στη Wall Street λόγω ανεργίας - υπηρεσιών

Τα απογοητευτικά στοιχεία για την απασχόληση και τον κλάδο υπηρεσιών στις ΗΠΑ, βάζουν «φρένο» στους βασικούς δείκτες της Wall Street, και πιέζουν στα κόκκινα τους βασικούς δείκτες των ευρωαγορών.

Τα απογοητευτικά στοιχεία για την απασχόληση και τον κλάδο υπηρεσιών, βάζουν «φρένο» στους βασικούς δείκτες της Wall Street, μετά από πολλές ανοδικές συνεδριάσεις που ώθησαν τα διεθνή χρηματιστήρια στα υψηλότερα επίπεδα 2009.

Μετά από σταθεροποιητικό άνοιγμα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται με πτώση 0,61% στις 9.245 μονάδες, ο S&P με απώλειες 0,8% στις 997 μονάδες, ενώ ο Nasdaq εμφανίζει απώλειες 1,05% στις 1.990 μονάδες.

Το ινστιτούτο ADP ανακοίνωσε ότι τον Ιούλιο έγιναν 371.000 απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα στις ΗΠΑ, περισσότερες απ’όσο αναμενόταν.

Ο κλάδος υπηρεσιών, σύμφωνα με ξεχωριστή ανακοίνωση, επιδεινώθηκε εκ νέου τον Ιούλιο, ενώ οι βιομηχανικές παραγγελίες Ιουνίου αποδειχθηκαν καλύτερες των αναμενόμενων.

Στις ευρωπαϊκές συναλλαγές, τα καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα μεγάλων χρηματοοικονομικών οίκων (Societe Generale, Axa, UniCredit, Lloyds, Carlsberg, Henkel) και εταιριών δεν άφησαν πολλά περιθώρια «ανάσας» μετά το ράλι και οι βασικοί δείκτες κινήθηκαν ανοδικά, αλλά τα τα κέρδη περιορίστηκαν στη συνέχεια και τα πρόσημα κατέληξαν αρνητικά, μετά το αποφασιστικό γύρισμα της Wall Street σε χαμηλότερα επίπεδα.

Αυτή την ώρα, ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,39%, ο DAX 0,57%, ενώ ο CAC ενισχύεται ανεπαίσθητα.

Ο δείκτης MSCI Ασίας Ειρηνικού έκλεισε με απώλειες 1,1%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v