Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεύτερη διορθωτική συνεδρίαση στη Wall Street

Διορθωτική κίνηση επί δεύτερη συνεδρίαση καταγράφουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με πιέσεις στους κλάδους τεχνολογίας, υγείας και ενέργειας, που επισκιάζουν τα κέρδη σε τράπεζες και λιανεμπόριο.

Διορθωτική κίνηση επί δεύτερη συνεδρίαση καταγράφουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με πιέσεις στους κλάδους τεχνολογίας, υγείας και ενέργειας, που επισκιάζουν τα κέρδη σε τράπεζες και λιανεμπόριο.

Ο δείκτης Dow Jones κινείται 0,33% χαμηλότερα στις 9,250 μονάδες, ο S&P 0,55% στις 997 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί 0,82% στις 1.976 μονάδες.

Στο αμερικανικό χρηματιστήριο επικράτησαν αρχικώς ήπια κέρδη, όταν το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε την μείωση των αιτήσεων επιδόματος ανεργίας.

Αύριο ανακοινώνονται τα μεγέθη για την ανεργία στις ΗΠΑ τον Ιούλιο, που οι αναλυτές πιστεύουν ότι αυξήθηκε στο 9,7%.

Από το χαμηλό 12 ετών στις 676,53 μονάδες στις 9 Μαρτίου, ο S&P 500 έχει ανακάμψει 48% μέχρι την συνεδρίαση της Τετάρτης. Πρόκειται για την ισχυρότερη ανάκαμψη από το Μεγάλο Κραχ για χρονικό διάστημα αυτών των ημερών.

Οι πετρελαϊκοί τίτλοι υποχωρούν ακολουθώντας την πτώση των τιμών πετρελαίου έως 2,5%.

Πτωτικά αντιδρούν οι κλάδοι υγείας στην υποβάθμιση της σύστασης της JPMorgan για την βιομηχανία σε “underweight” από “neutral.”

Πιέσεις επικρατούν στις μετοχές τεχνολογίας και τηλεπικοινωνιών, καθώς ανακοινώθηκαν εταιρικά αποτελέσματα που απογοήτευσαν τις αγορές.

Στον αντίποδα, κέρδη αποκομίζουν οι τράπεζες, στον απόηχο της απόφασης της Κεντρικής Τράπεζας της Αγγλίας να αυξήσει το πρόγραμμα αγορών ομολόγων, δηλαδή να προχωρήσει σε περαιτέρω εκτύπωση χρήματος.

Η MetroPCS υποχωρεί 31%, ενώ η Verizon Communications εμφανίζει πτώση 1,5% και η Cisco Systems 0,6%.

Η Exxon Mobil υποχωρεί επί τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση και καταγράφει πτώση 0,6%.

Η Citigroup ενισχύεται 4,8% ενώ η Bank of America αποκομίζει κέρδη 1,8%.

Οι ανακοινώσεις αποτελεσμάτων τραπεζών και ασφαλειών προσέφεραν στήριξη στους βασικούς δείκτες των ευρωαγορών και ο δείκτης FTSE έκλεισε με άνοδο 0,45%, ο DAX 0,32%, ενώ ο CAC 0,56%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v