Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης η Wall μετά τα "ράλι"

Πτωτικά κινείται η Wall, με τους επενδυτές να ρευστοποιούν κέρδη μετά την θεαματική άνοδο τεσσάρων εβδομάδων και να τηρούν επιφυλακτική στάση, καθώς η αγορά αναζητεί την επόμενη κατεύθυνσή της.

Σε χαμηλότερα επίπεδα κινούνται οι τιμές των μετοχών στο αμερικανικό χρηματιστήριο, με τους επενδυτές να ρευστοποιούν κέρδη μετά την θεαματική άνοδο των τελευταίων τεσσάρων εβδομάδων και να τηρούν επιφυλακτική στάση, καθώς η αγορά δείχνει να αναζητεί την επόμενη κατεύθυνσή της.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,39% στις 9.333 μονάδες, ο S&P 0,31% στις 1.007 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,44% χαμηλότερα στις 1.991 μονάδες.

Ο δείκτης S&P 500 απεκόμισε κέρδη 2,3% την περασμένη εβδομάδα κι έκλεισε στα υψηλότερα επίπεδα 9 μηνών, με στήριξη και από την αισθητή βελτίωση στην αγορά εργασίας των Ηνωμένων Πολιτειών, που ανακοινώθηκε.

Από το μέτωπο των εταιρικών ειδήσεων, η μετοχή της Freddie Mac εκτινάσσεται 75% και της Fannie Mae 33%.

Οι δύο ημι-κρατικοί οίκοι στεγαστικής πίστης ανακοίνωσαν αύξηση κερδών β΄τριμήνου και ανακοίνωσαν ότι πιθανόν να μην χρειαστούν περαιτέρω κυβερνητική στήριξη.

Η Dynegy ενισχύεται 3% κατόπιν ανακοίνωσης αποτελεσμάτων και πώλησης εργοστασίων στην LS Power Associates.

Η Microsoft υποχωρεί 0,5% μετά την ανακοίνωση πώλησης της Razorfish στην Publicis.

Στις ασιατικές συναλλαγές επικράτησαν ανοδικές τάσεις, με τον Nikkei στο Τόκιο να κλείνει 1,1% αντλώντας στήριξη από blue chips όπως η Honda Motor και η TDK.

Πιέσεις επικρατούν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, και ο δείκτης FTSE κινείται 0,76% χαμηλότερα, ο DAX 1,23%, ενώ ο CAC 1,08%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v