Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Ανάκαμψη τύπου "U" προβλέπουν οι αναλυτές

Οι περισσότεροι οικονομικοί αναλυτές συμφωνούν ότι η ύφεση θα λήξει κατά το τρέχον τρίμηνο στις ΗΠΑ, αλλά επίσης πιστεύουν ότι η ανάκαμψη θα είναι βραδεία, σύμφωνα με την έρευνα Blue Chip.

ΗΠΑ: Ανάκαμψη τύπου U προβλέπουν οι αναλυτές
Οι περισσότεροι οικονομικοί αναλυτές συμφωνούν ότι η ύφεση θα λήξει κατά το τρέχον τρίμηνο στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά επίσης πιστεύουν ότι η ανάκαμψη θα είναι βραδεία, σύμφωνα με την μηνιαία έρευνα μεταξύ των οικονομολόγων που διενήργησε η Blue Chip Economic Indicators.

Το πάνελ των 51 κορυφαίων οικονομολόγων που συμμετέχουν στην έρευνα, πιστεύουν ότι η αμερικανική οικονομία θα συρρικνωθεί 2,6% το 2009 και το ΑΕΠ θα αναπτυχθεί 2,3% στο 2010.

Ένα στους έξι θεωρούν ότι η ανάκαμψη θα είναι δυναμική, θα μοιάζει δηλαδή με το λατινικό γράμμα «V» κι ένας στους έξι πιστεύει ότι θα έχει σχήμα «W» , δηλαδή θα ακολουθήσει κι άλλη περίοδος αδυναμίας μετά από μια περίοδο ανάκαμψης στο τελευταίο εξάμηνο 2009.

Η πλειοψηφία πάντως, τα δύο τρίτα περίπου των αναλυτών, περιμένουν ότι η ανάκαμψη θα είναι τύπου «U» δηλαδή βραδεία και υποτονική.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v