Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηπιες κινήσεις στη Wall στον απόηχο της Fed

Η ευχάριστη έκπληξη από τα ΑΕΠ Γερμανίας και Γαλλίας και οι αποφάσεις της Fed προσφέρουν στήριξη στη Wall, αλλά τα δυσάρεστερα στατιστικά στις ΗΠΑ περιορίζουν τις αγοραστικές διαθέσεις. Κέρδη ευρωαγορών.

Η ευχάριστη έκπληξη από τα ΑΕΠ της Γερμανίας και της Γαλλίας προσφέρει στήριξη και στο αμερικανικό χρηματιστήριο, σε συνδυασμό με τα ικανοποιητικά αποτελέσματα της Wal-Mart Stores και τις χθεσινές αποφάσεις της Fed.

Ωστόσο οι δυσάρεστερες στατιστικές εκπλήξεις περιορίζουν τις αγοραστικές διαθέσεις και οι βασικοί δείκτες κινούνται σταθεροποιητικά στη Wall Street.

Μετά από ήπια ανοδικό άνοιγμα, ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί αυτή την ώρα 0,32% στις 9,331 μονάδες, ο S&P 0,17% στις 1.004 μονάδες, ο Nasdaq 0,19% στις 1.995 μονάδες.

Η Fed άφησε τα επιτόκια αμετάβλητα και δήλωσε ότι θα επιβραδύνει τις αγορές μακροπρόθεσμων ομολόγων από το υπουργείο Οικονομίας, καθώς διακρίνει εξομάλυνση της οικονομικής δραστηριότητας.

Η απόφαση της Fed είχε καλή υποδοχή στις χρηματιστηριακές συναλλαγές στην Ασία και την Ευρώπη. Στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια προσέφερε ιδιαίτερη στήριξη η ανακοίνωση βελτίωσης 0,3% στα ΑΕΠ β’ τριμήνου της Γερμανίας και της Γαλλίας, που ήταν μάλιστα ανέλπιστη.

Στη συνέχεια πάντως, η ανακοίνωση αύξησης στις αρχικές αιτήσεις επιδόματος ανεργίας και μείωσης των λιανικών πωλήσεων, συγκρατησε κάπως την άνοδο στους ευρωπαϊκούς δείκτες και τις προθεσμιακές αγορές της Wall Street.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται αυτή την ώρα 1,02%, ο DAX 1,19%, ο CAC 0,7%.

Στο επίκεντρο των συναλλαγών βρίσκεται στην Wall Street ο κλάδος λιανικού εμπορίου, που ανακοινώνει τα μεγέθη για τις πωλήσεις Ιουλίου.

Η μετοχή της Wal-Mart Stores κερδίζει 1,5% μετά την ανακοίνωση των πωλήσεών της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v