Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

R. Prechter: Αναμένει "βύθιση" πετρελαίου

Ιδιαίτερα απαισιόδοξος για την πορεία της τιμής του πετρελαίου εντός της επόμενης 10ετίας εμφανίζεται ο κορυφαίος τεχνικός αναλυτής, κ. Robert Prechter. Προβλέπει διαμόρφωση μεταξύ 4 και 10 δολαρίων ανά βαρέλι.

R. Prechter: Αναμένει βύθιση πετρελαίου
Ιδιαίτερα απαισιόδοξος για την πορεία της τιμής του πετρελαίου εντός της επόμενης 10ετίας εμφανίζεται ο κορυφαίος τεχνικός αναλυτής, κ. Robert Prechter.

Ο επικεφαλής της Elliot Wave International, ο οποίος έγινε διάσημος καθώς προέβλεψε το μετοχικό κραχ που έλαβε χώρα στις 5 Οκτωβρίου 1987, υποστήριξε σε εκτίμησή του: "Αναμένω ότι το πετρέλαιο θα υποχωρήσει χαμηλότερα από τα 10 δολάρια ανά βαρέλι στην επόμενη 10ετία, μετά το επίπεδο-ρεκόρ των 147,50 δολαρίων που άγγιξε το 2008".

εικόνα που εμφανίζουν οι κυματισμοί Elliοt δείχνουν ότι δεν θα υπάρξει κύμα ανόδου για τις τιμές πετρελαίου", τονίζει ο τεχνικός αναλυτής και προσθέτει: "Σε περίπτωση που θεωρήσουμε ότι οι πέντε κυματισμοί που ξεκίνησαν στις αρχές της δεκαετίας του ’90 έχουν ολοκληρωθεί, τότε καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι η τιμή πετρελαίου θα κυμανθεί μεταξύ 4 και 10 δολαρίων την επόμενη 10ετία. Σαφώς αυτή η προοπτική ενισχύει τη θέση μας για ύπαρξη αποπληθωρισμού".

Κατά τον κ. Prechter, οι τιμές εμπορευμάτων έφτασαν στο ζενίθ τους το 2008 και θα ξαναβρεθούν σε ανάλογη πορεία στα τέλη της δεκαετίας του 2030.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v