Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικά πρόσημα στη Wall, περιμένοντας την Fed

Ανοδικά κινούνται οι μετοχές στη Wall, με το ενδιαφέρον επικεντρωμένο στην τακτική συνεδρίαση της Fed, που θα δώσει ενδείξεις για την διάρκεια της, ιστορικών διαστάσεων, χαλαρής νομισματικής πολιτικής.

Ανοδικά κινούνται οι βασικοί δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο, με το ενδιαφέρον επικεντρωμένο στην τακτική συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας, από την οποία οι επενδυτές περιμένουν ενδείξεις για το κατά πόσον θα συνεχιστεί η, ιστορικών διαστάσεων, χαλαρή νομισματική πολιτική της Federal Reserve.

Εχοντας προεξοφλήσει διατήρηση σταθερών επιτοκίων, οι τραπεζικοί τίτλοι εμφανίζουν εύρωστα κέρδη.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,7% στις 9.306 μονάδες, ο S&P 0,68% στις 1001 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 0,94% στις 1.988 μονάδες.

Η απόφαση της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ θα δημοσιοποιηθεί στις 21:15 ώρα Ελλάδας. Οι αναλυτές περιμένουν ότι η Fed θα κρατήσει σταθερό το επιτόκιο fed funds στο επίπεδο του 0,25% και ότι θα προσφέρει ενδείξεις για το χρονοδιάγραμμα της στρατηγικής εξόδου από την πολιτική της υπερ-χαλαρής νομισματικής πολιτικής, που θα επιλέξει.

Περιμένουν επίσης ενδείξεις για το μέλλον του προγράμματος αγοράς μακροπρόθεσμων ομολόγων από το υπουργείο Οικονομικών, ύψους 300 δισ. δολ., που εφαρμόζεται επίσης στο πλαίσιο τόνωσης της ρευστότητας στην αγορά. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η Fed θα εξαντλήσει το εν λόγω πρόγραμμα. 

Σε κάθε περίπτωση όμως, προβέπουν επίσης ότι τα χρηματιστήρια θα παραμείνουν σε διορθωτική τάση, μετά την κατακόρυφη άνοδο των τελευταίων πέντε μηνών.

Από το μέτωπο των εταιρικών ανακοινώσεων, η Applied Materials κερδίζει 2% μετά την πρόβλεψη αύξησης 10%-20% στα έσοδα δ΄τριμήνου.

Η Toll Brothers ανακοίνωσε μείωση εσόδων από κατασκευές οικιών 42% τον Ιούλιο και η μετοχή της υποχωρεί αισθητά.

Στις διεθνείς συναλλαγές, η Hutchison Telecommunications International εκτινάχθηκε 34% μετά την πώληση του 51% της ισραηλινής Partner Communications στην Scailex προς 1,38 εκατ. δολ.

Τις ευρωπαϊκές συνεδριάσεις επιβάρυναν αρχικώς τα αποτελέσματα της Nestle και της ING, αλλά αυτή την ώρα οι δείκτες κινούνται θετικά, αντλώντας στήριξη από άλλες ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων, όπως της Ε.ΟΝ.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,26%, ο DAX 0,61%, ενώ ο CAC 0,38%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v