Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η οικονομία πιέζει τη Wall Street

Τα απογοητευτικά στοιχεία καταναλωτικής εμπιστοσύνης πιέζουν την αμερικανική αγορά σημαντικά χαμηλότερα εν μέσω των θερινών διακοπών. Κάτω από τις 1.000 μονάδες ο S&P. Πτώση στις ευρωαγορές.

Τα απογοητευτικά στοιχεία καταναλωτικής εμπιστοσύνης πιέζουν την αμερικανική αγορά σημαντικά χαμηλότερα εν μέσω των θερινών διακοπών. Κάτω από τις 1.000 μονάδες ο S&P.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 1,3% στις 9.276 μονάδες, ο S&P 1,40% στις 998 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 1,52% στις 1.978 μονάδες. 

Ο πληθωρισμός παράμεινε σταθερός τον Ιούλιο σε σχέση με τον Ιούνιο, ενώ σε σχέση με τον Ιούλιο 2008, ο δείκτης τιμών μειώθηκε 2,1%με τη μεγαλύτερη πτώση από το 1950.

Από το εταιρικό μέτωπο, κέρδη αποκομίζει η Abercrombie & Fitch μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων β΄τριμήνου, ενώ αναμένονται για τη συνέχεια τα αποτελέσματα της J.C. Penney.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο σημείωσε χθες την δεύτερη συνεχόμενη κερδοφόρο συνεδρίαση, αγνοώντας την αδυναμία στους κλάδους καταναλωτικών προϊόντων, που ακολούθησε την ανακοίνωση των μεγεθών πωλήσεων λιανεμπορίου τον Ιούλιο.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κινούνται πτωτικά με το δείκτης FTSE υποχωρεί 0,88%, ο DAX 1,7%, ενώ ο CAC 0,97%.

Ο διεθνής δείκτης MSCI World ενισχύεται στα υψηλότερα επίπεδα 10 μηνών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v