Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιο καλοπληρωμένος CEO ο Schwarzman (Blackstone)

Η εισαγωγή του private equity στο χρηματιστήριο, απέφερε πολλά εκατομμύρια δολάρια στον επικεφαλής της Blackstone, που ανακηρύχθηκε ο πιο καλοπληρωμένος διευθύνων σύμβουλος στις ΗΠΑ.

Πιο καλοπληρωμένος CEO ο Schwarzman (Blackstone)
Η εισαγωγή της εταιρίας του private equity στο χρηματιστήριο απέφερε πολλά εκατομμύρια δολάρια στον επικεφαλής του Blackstone Group, τον Stephen Schwarzman, που ανακηρύχθηκε ο πιο καλοπληρωμένος διευθύνων σύμβουλος στις Ηνωμένες Πολιτείες πέρσι, σύμφωνα με έρευνα του The Corporate Library.

Κατά τα λοιπά, πάντως, η πιο κερδοφόρος θέση CEO στην αμερικανική οικονομία πέρσι, ήταν των επικεφαλής επιχείρησης πετρελαίου και φυσικού αερίου. Οι CEOs αυτού του κλάδου καταλαμβάνουν επτά από τις 10 θέσεις των υψηλότερα αμοιβώμενων επικεφαλής αμερικανικών επιχειρήσεων το 2008, με βάση τα στοιχεία της έρευνας.

Ο κ. Schwarzman εκτόπισε τον Larry Ellison της Oracle στην Νο2 θέση του καταλόγου. Τους ακολουθούν επτά επικεφαλής ενεργειακών επιχειρήσεων και ο Michael Jeffries, CEO της επιχείρησης νεανικής ένδυσης Abercrombie & Fitch.

Το 2008 ξεχώρισε για τα τεράστια ποσά που έλαβαν οι πιο καλοπληρωμένοι μάνατζερς, καθώς επτά εξ αυτών εξασφάλισαν αμοιβές που ξεπέρασαν τα 100 εκατ. δολάρια.

Οι αμοιβές του κ. Ellison εκτινάχθηκαν, για παράδειγμα, στα 557 εκατ. δολάρια από 192 εκατ. δολάρια. Ένα άλλο χαρακτηριστικό στοιχείο της περσινής χρονιάς, ήταν ο ελάχιστος αριθμός των CEOs εκτός του πετρελαϊκού κλάδου, που εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στη λίστα.

Οσο για τον κο Schwarzman, το μεγαλύτερο τμήμα της αμοιβής του –τα 699,8 εκατ. δολάρια από το σύνολο των 702,4 εκατ. δολαρίων- οφείλεται στα συμφέροντά του σε equity grants τα οποία απόλαυσε όταν εισήχθη η εταιρία στο χρηματιστήριο το 2007 και τα οποία θα συνεχίσει να απολαμβάνει για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Οι CEOs των Occidental Petroleum, Hess Corp, Ultra Petroleum, Chesapeake Energy και XTO Energy έλαβαν συνολικά 100 εκατ. δολάρια σε αμοιβές, ενώ οι επικεφαλής των EOG Resources και Nabors Industries έλαβαν οκταψήφιες πληρωμές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v