Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αδιαφορεί η Wall για τα καλά στατιστικά

Παρά τις καλές στατιστικές ανακοινώσεις για τα ακίνητα και τις παραγγελίες διαρκών αγαθών, η Wall κινείται με μικτή εικόνα και σταθεροποιητικές διαθέσεις, καθώς κλείνει τον έκτο συνεχόμενο μήνα κερδών.

Παρά τις καλές στατιστικές ανακοινώσεις για τις πωλήσεις κατοικιών και τις παραγγελίες διαρκών αγαθών, το αμερικανικό χρηματιστήριο κινείται με μικτή εικόνα και σταθεροποιητικές διαθέσεις, μετά την πρόσφατη κατακόρυφη άνοδο.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται ανεπαίσθητα στις 9.542 μονάδες, ο S&P υποχωρεί 0,05% στις 1.027 μονάδες, ενώ ο Nasdaq εμφανίζει πτώση 0,25% στις 2.019 μονάδες.

Ο S&P 500 οδεύει προς τον έκτο συνεχόμενο μήνα ανόδου κι έχει ενισχυθεί 52% από τα χαμηλά 12ετών στις αρχές Μαρτίου.

Οι πωλήσεις νεόδμητων κατοικιών αυξήθηκαν τον Ιούλιο με τον ταχύτερο ρυθμό 10 μηνών, ενώ παραγγελίες εργοστασιακών προϊόντων μεγάλης διάρκειας εκτινάχθηκαν.

Για τρίτη πάντως συνεχόμενη συνεδρίαση, οι μετοχές ανέκαμψαν παροδικά μόνο μετά τις στατιστικες ανακοινωσεις αλλά στη συνεχεια τα κέρδη εξανεμίστηκαν.

Από το εταιρικό μέτωπο τα μεγαλύτερα κέρδη αποκομίζει ο κλάδος κατασκευαστών κατοικιών, μετά την ανακοίνωση της αύξησης στις πωλήσεις νέων οικιών.

Οι μετοχές υγείας βρίσκονται στο επίκεντρο μετά τον θάνατο του Γερουσιαστή Edward Kennedy, που υπήρξε θερμός υποστηρικτής της μεταρρύθμισης υγείας που προωθεί ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, B. Obama.

Η μετοχή της Myriad Genetics εκτινάσσεται 9,6% μετά την ανακοίνωση μείωσης κερδών μικρότερης της αναμενόμενης.

Η διαφημιστική WPP ανακοίνωσε μείωση κερδών α΄εξαμήνου 48%.

Η Alcatel-Lucent ενισχύθηκε 13% καθώς φημολογήθηκε ότι επίκειται προσφορά από Κινέζο πλειοδότη για την εταιρία τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού.

Στις ευρωαγορές επικράτησαν από νωρίς διορθωτικές τάσεις και τελικώς ο δείκτης FTSE έκλεισε με πτώση 0,5%, ο DAX με απώλειες 0,6%, ο CAC 0,3% χαμηλότερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v