Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στήριξη από τα ακίνητα στη Wall Street

Η ανακοίνωση αύξησης στις πωλήσεις νέων κατοικιών στηρίζει το αμερικανικό χρηματιστήριο σε επιφυλακτική άνοδο, μετά από ήπια διορθωτικό άνοιγμα. Δορθωτική παραμένει η εικόνα στις ευρωαγορές.

Επιφυλακτικές κινήσεις επικρατούν στο αμερικανικό χρηματιστήριο. Οι συναλλαγές ξεκίνησαν με ήπια πτωτικές τάσεις, αλλά η ανακοίνωση αύξησης 9,6% στις πωλήσεις νέων κατοικιών ωθεί τους βασικούς δείκτες σε ελαφρά άνοδο.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,19% στις 9.557 μονάδες, ο S&P 0,07% στις 1.028 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 0,28% στις 2.029 μονάδες.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εμπορίου για τις παραγγελίες διαρκών αγαθών τον Ιούλιο ήταν καλύτερη της αναμενόμενης, αλλά η ανάλυση της αύξησης, που οφειλόταν κυρίως στις παραγγελίες αεροσκαφών, δεν προσέφερε ώθηση στις μετοχές.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η εξέλιξη της δημοπρασίας πενταετών ομολόγων ύψους 39 δισ. δολ. από το υπουργείο Οικονομικών, καθώς και η ομιλία του προέδρου της Fed Ατλάντας, Dennis Lockhart.

Από το εταιρικό μέτωπο, οι μετοχές υγείας βρίσκονται στο επίκεντρο μετά τον θάνατο του Γερουσιαστή Edward Kennedy, που υπήρξε θερμός υποστηρικτής της μεταρρύθμισης υγείας που προωθεί ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, B. Obama.

Η μετοχή της Myriad Genetics εκτινάσσεται 9,6% μετά την ανακοίνωση μείωσης κερδών μικρότερης της αναμενόμενης.

Η διαφημιστική WPP ανακοίνωσε μείωση κερδών α΄εξαμήνου 48%.

Η Alcatel-Lucent κερδίζει 13% καθώς φημολογήθηκε ότι επίκειται προσφορά από Κινέζο πλειοδότη για την εταιρία τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού.

Στις ευρωαγορές επικρατεί από νωρίς διορθωτικό κλίμα και αυτή την ώρα ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,48%, ο DAX 0,54%, ο CAC 0,22%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v