Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Β. Bernanke και στατιστικά στηρίζουν την Wall

Η ικανοποίηση για την πρόταση επανεκλογής του B. Bernanke στην ηγεσία της Fed και οι ανέλπιστα ευνοϊκές στατιστικές ανακοινώσεις από το μέτωπο των ακινήτων και των καταναλωτών, δημιουργούν εύρωστα κέρδη στη Wall.

Η ικανοποίηση για την πρόταση επανεκλογής του Ben Bernanke στην ηγεσία της Federal Reserve, καθώς και τις ανέλπιστα ευνοϊκές στατιστικές ανακοινώσεις από το μέτωπο των ακινήτων και των καταναλωτών, δημιουργούν εύρωστα κέρδη στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται κατά 0,9% στις 9,595 μονάδες, ο S&P 0,91% στις 1.035 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 0,8% στις 2.034 μονάδες.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Barack Obama δήλωσε, προτείνοντας την νέα υποψηφιότητα του κεντρικού τραπεζίτη, ότι ο κ. Bernanke βοήθησε την παγκόσμια οικονομία να αποφύγει την βαθιά ύφεση. Οι περισσότεροι traders και analysts «χειροκρότησαν» την εξέλιξη, που θεωρούν ότι προσφέρει σταθερότητα.

Από το στατιστικό μέτωπο, ανακοινώθηκε ότι οι αξίες των ακινήτων αυξήθηκαν 2,9% στο β’ τρίμηνο σε σχέση με το προηγούμενο, βάση του δείκτη S&P Case-Shiller. Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης βελτιώθηκε στις 54,1 μονάδες.

Σημαντικά κέρδη αποκομίζει ο κλάδος λιανικής, μετά την ανακοίνωση της βελτίωσης στο καταναλωτικό κλίμα.

Η μετοχή της Macy’s ενισχύεται 4,1% και της Abercrombie & Fitch 4,1%.

Κατά τα λοιπά από το εταιρικό μέτωπο, η μετοχή της Burger King κέρδισε 6,2% μετά την ανακοίνωση αύξηση κερδών τριμήνου 16%.

Ο τίτλος της Ford Motor κερδίζει 1,6% ως αντίδραση στην χθεσινή υποχώρηση, όταν έληξε το πρόγραμμα απόσυρσης αυτοκινήτων της αμερικανικής κυβέρνησης.

Στις ευρωπαϊκές συναλλαγές, μετά την αποφασιστική άνοδο στο άνοιγμα της Wall Street, οι μετοχές «ξεκόλλησαν» από την σταθεροποιητική πρωινή εικόνα και κινήθηκαν υψηλότερα, με αποτέλεσμα να κλείσουν σε νέο υψηλό 2009.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v