Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θύμα …κλοπής και τραπεζικής απάτης ο Β. Bernanke

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Newsweek, ο διοικητής της Fed, Ben Bernanke, έπεσε θύμα κλοπής ατομικών τραπεζικών στοιχείων, μετά από αρπαγή της τσάντας τ ης συζύγου του σε Starbucks της Ουάσιγκτον.

Θύμα …κλοπής και τραπεζικής απάτης ο Β. Bernanke
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Newsweek, ο διοικητής της Fed, Ben Bernanke, έπεσε θύμα αρπαγής και κλοπής ατομικών τραπεζικών στοιχείων τον Αύγουστο 2008, λίγους μήνες πριν ξεσπάσει η κρίση της Lehman, που αποτέλεσε την κορύφωση της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύει το περιοδικό, οι απατεώνες εξασφάλισαν απόρρητα στοιχεία για τραπεζικό λογαριασμό του κ. Bernanke, αφού άρπαξαν την τσάντα της συζύγου του, Anna, από καρέκλα σε Starbucks της Ουάσιγκτον, όπου έπινε τον καφέ της.

Η τσάντα περιείχε το δίπλωμα οδήγησης της κας Bernanke, την κάρτα κοινωνικής ασφάλισής της, τέσσερις πιστωτικές κάρτες κι ένα μπλοκ τραπεζικών επιταγών από τον κοινό λογαριασμό του ζεύγους στην τράπεζα Wachovia.

Την κλοπή δεν έκανε μάλιστα κάποιος «κοινός» κλέφτης, αλλά δίκτυο απατεώνων που είχαν εξασφαλίσει τα ατομικά στοιχεία λογαριασμών τουλάχιστον 500 Αμερικανών πολιτών και είχαν στήσει πολλές τραπεζικές απάτες.

Υποχρεώθηκαν ωστόσο να εξαφανιστούν, όταν ανακάλυψαν ότι "έπεσαν" στο ζεύγος Bernanke.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v