Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το ΑΕΠ δεν "έπεισε" τους επενδυτές στην Wall

Διατηρώντας το μοτίβο των τελευταίων συνεδριάσεων, η Wall Street κινείται επιφυλακτικά παρά τις ευοίωνες στατιστικές ειδήσεις, με πιέσεις από τον κλάδο ενέργειας μετά την πτώση του πετρελαίου στα 70 δολάρια.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο διατηρεί το πρόσφατο μοτίβο κινήσεων και δείχνει να έχει προεξοφλήσει τις ευοίωνες ειδήσεις που ανακοινώνονται, ενώ η απόφαση της Κίνας να μειώσει την παραγωγή και η πτώση των τιμών του πετρελαίου επιτείνουν τις ανησυχίες για την ανάκαμψη.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται αυτή την ώρα ανεπαίσθητα στις 9.544 μονάδες, ο S&P υποχωρεί 0,4% στις 1.024 μονάδες, ενώ ο Nasdaq εμφανίζει πτώση 0,78% στις 2.008 μονάδες.

Τις μεγαλύτερες πιέσεις ασκεί ο ενεργειακός κλάδος, που ακολουθεί την πτώση των τιμών του πετρελαίου στα 70 δολάρια.

Η υπηρεσία οικονομικού σχεδιασμού της Κίνας εξέδωσε προειδοποίηση για τον πληθωρισμό και προειδοποίησε για περιστολή της παραγωγικής δυνατότητας στους κλάδους χάλυβα, τσιμέντου, άνθρακα, γυαλιού και ενέργειας.

Οι ασιατικές αγορές έκλεισαν σε χαμηλότερα επίπεδα εξαιτίας των ανακοινώσεων.

Μέσα σε αυτό το κλίμα και επιφυλακτικοί μετά από έξι συνεχόμενους ανοδικούς μήνες, οι επενδυτές αγνόησαν τα καλά στατιστικά δεδομένα που ανακοινώθηκαν στις ΗΠΑ.

Το υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε ότι το αμερικανικό ΑΕΠ συρρικνώθηκε 1% κατά το β΄τρίμηνο, όσο υπολόγιζε και στην αρχική μέτρηση. Στο α΄τρίμηνο, η οικονομία των ΗΠΑ είχε μεωθεί με το δραματικό ποσοστό 6,4%.

Επίσης, το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι οι αρχικές αιτήσεις επιδόματος ανεργίας μειώθηκαν κατά 10.000 την περασμένη εβδομάδα.

Από το εταιρικό μέτωπο, ενδιαφέρον προσελκύει η μετοχή της Microsoft Corp. μετά την ανακοίνωση μείωσης της τιμής της κονσόλας Xbox 360 Elite και της Apple, που φέρεται να σκοπεύει να εισάγει την συσκευή iPhone στην Κίνα.

Η Guess ενισχύθηκε έως 7% μετά την ανακοίνωση της πρόθεσης αύξησης του τριμηνιαίου μερίσματος.

Η κατασκευαστική Toll Brothers υποχωρεί, καθώς ανακοίνωσε ζημίες 500 εκατ. δολ. στο τρίμηνο.

Επιφυλακτική, μικτή εικόνα επικράτησε από το πρωί στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, που όμως "γύρισαν" πτωτικά μετά την υποχώρηση της Wall. Ο δείκτης FTSE υποχώρησε τελικώς 0,4%, ο DAX 0,9%, ενώ ο CAC 0,5%.




ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v