Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε χαμηλό 3μήνου η Κίνα-Απώλειες 0,4% για Nikkei

Μία ακόμη συνεδρίαση ισχυρών πιέσεων για την κινεζική αγορά που «προσγειώθηκε» σε χαμηλό τριμήνου, καθώς διατηρούνται οι φόβοι των για μείωση των χορηγήσεων αλλά και υπερπροσφορά νέων μετοχών.

Σταθερά σε κλοιό πιέσεων η αγορά της Κίνας, με τον Shanghai Composite να «χάνει» την τεχνική στήριξη του ΚΜΟ 125 ημερών («στοιχείο» το οποίο χρησιμοποιούν οι Κινέζοι επενδυτές προκειμένου να ξεχωρίσουν μία «bull» από μία «bear» αγορά), με μία σειρά αρνητικών παραγόντων να μην αφήνει το χρηματιστήριο του ασιατικού δράκου «να πάρει ανάσα».

«Οι φόβοι για την πορεία της ρευστότητας, λόγω μείωσης των χορηγήσεων, η υπέρ-προσφορά μετοχών στην αγορά, η συνεχής υποχώρηση της επενδυτικής εμπιστοσύνης «βάρυναν» το κλίμα στην αγορά της Κίνας. Δεν πρόκειται για νέους παράγοντες, αλλά μοιάζουν αρκετά δυνατοί και επίμονοι», τονίζει στο Reuters ο κ. Qian Qimin, κορυφαίο στέλεχος στην Shenyin & Wanguo Securities.

Ο ΚΜΟ 125 ημερών για τον Shanghai Composite διαμορφώνεται στις 2.755 μονάδες, με τον δείκτη να «προσγειώνεται» στη σημερινή συνεδρίαση στις 2.700 μονάδες, σημειώνοντας πτώση της τάξης του 5,59%. Πάντως οι αναλυτές τονίζουν ότι οι επενδυτές θα πρέπει να περιμένουν δύο-τρεις συνεδριάσεις ακόμη πριν καταλήξουν σε οριστικά συμπεράσματα για την προοπτική της αγοράς.

Ανάλογη εικόνα κατέγραψε και ο ευρύτερος δείκτης CSI 300, ο οποίος υποχώρησε σε ποσοστό της τάξης του 5,91%.

Πάντως η Κίνα δεν έχει μόνο αρνητικές ειδήσεις, καθώς σε σημερινή της ανακοίνωση η αρμόδια υπηρεσία ανακοίνωσε ότι 1.600 εισηγμένες εταιρείες της χώρας, σημείωσαν μέση αύξηση κερδών 36% στο β’ τρίμηνο, σε σύγκριση με το προηγούμενο.

Η ανάκαμψη του γεν αλλά και οι πιέσεις σε μεταλλευτικούς ομίλους «χάλασαν» το αρχικώς χαρούμενο μετεκλογικό κλίμα στην αγορά της Ιαπωνίας, με τον δείκτη Nikkei να «κλείνει» με απώλειες της τάξης του 0,4%.

Πτώση 0,31% για τον ASX στην αγορά της Αυστραλίας, ενώ ισχυρότερες οι πιέσεις για τα χρηματιστήρια Χονγκ Κονγκ και Ν. Κορέας, με τους δείκτες Hang Seng και Kospi να υποχωρούν 1,81% και 1% αντίστοιχα.

Σε τροχιά πιέσεων κινούνται, αυτήν την ώρα, τα futures των ευρωπαϊκών αγορών. Απώλειες 34 μονάδων για τον DAX 30, με τον CAC 40 να κινείται κατά 21 μονάδες χαμηλότερα. Κλειστή η αγορά του Λονδίνου.

"Έσπασε" την Παρασκευή το ανοδικό σερί για την Wall Street. Πιο συγκεκριμένα ο Dow υποχώρησε 0,38% στις 9.544,12 μονάδες, ο S&P 500 με απώλειες 0,20% στις 1028,93 μονάδες ενώ ο Nasdaq έκλεισε με κέρδη μόλις 0,05% στις 2.028,77 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v