Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κινεζικές πιέσεις στις ασιατικές αγορές

Νέα πορεία υποχώρησης για τις ασιατικές αγορές, μετά από ανακοίνωση για πιθανή μείωση παραγωγής χάλυβα και τσιμέντου στην Κίνα αλλά και αρνητικών εταιρικών μεγεθών. Απώλειες 1,5% για Nikkei, 1,7% για CSI.

Σε χαμηλό επτά ημερών ο ευρύτερος ασιατικός δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού, με τις πιέσεις να αποδίδονται τόσο στην πιθανή μείωση παραγωγής χάλυβα και τσιμέντου στην Κίνα, αλλά και αρνητικών εταιρικών μεγεθών τριμήνου.

Πτώση 2,9% για την μετοχή της Rio Tinto, η οποία αντλεί το 19% των πωλήσεών της από την Κίνα, με την Esprit να υποχωρεί 15%, μετά την ανακοίνωση κερδών πολύ χαμηλότερων των εκτιμήσεων.

Στο 0,8% οι απώλειες για τον MSCI Ασίας-Ειρηνικού, ο οποίος «έκλεισε» στο χαμηλότερο επίπεδό του από τις 21 Αυγούστου. Ανάλογη εικόνα για την αγορά του Τόκιο, με τον Nikkei να αποδυναμώνεται κατά 1,56%, ενώ απώλειες 1,26% σημείωσε ο Hang Seng στην αγορά του Χονγκ Κονγκ.

Σταθεροποιητική πορεία για το χρηματιστήριο της Αυστραλίας, με τον ASX να υποχωρεί μόλις κατά 0,09%, ενώ ισχυρότερες πιέσεις ασκήθηκαν στην αγορά της Ν. Κορέας όπου ο δείκτης Kospi υποχώρησε κατά 0,92%.

Πτωτική στροφή, μετά την ανάκαμψη της Τετάρτης, για το χρηματιστήριο της Κίνας, με τους δύο βασικούς δείκτες CSI 300 και Shanghai Composite να υποχωρούν 1,7% και 0,8% αντίστοιχα.

Ήπια πτωτικά κινούνται, αυτήν την ώρα, τα futures των ευρωπαϊκών αγορών. Πτώση έως και τέσσερις μονάδες για DAX 30 και FTSE 100, ενώ απώλειες κοντά στο 0,1% καταγράφει ο CAC 40.

Σταθεροποιητικές τάσεις επικράτησαν στην Wall Street στη συνεδρίαση της Τετάρτης. Πιο συγκεκριμένα ο Dow ενισχύθηκε 0,05% στις 9.543,52 μονάδες, ο S&P 500 με άνοδο 0,01% στις 1028,12 μονάδες ενώ ο Nasdaq έκλεισε υψηλότερα 0,01% στις 2.024,43 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v