Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις στις ασιατικές αγορές

Μία ανάσα από την "πτώση" σε bear market βρέθηκε η κινεζική αγορά, με τον Shanghai Composite να έχει υποχωρήσει υψηλότερα του 19% από τις αρχές Αυγούστου. Πιέσεις στο σύνολο των ασιατικών χρηματιστηρίων.

Σε τροχιά υποχώρησης οι ασιατικές αγορές, με το χρηματιστήριο της Κίνας να βρίσκεται μία "ανάσα" από την εισοδό του σε bear market, καθώς ο δείκτης Shanghai Composite έχει υποχωρήσει 19,6% από τις αρχές Αυγούστου έως και σήμερα.

Ο εν λόγω δείκτης διαμορφώθηκε σε χαμηλό δύο μηνών, σημειώνοντας πτώση 4,5%, πιεζόμενος από τις μετοχές μεταλλευτικών ομίλων, με τον τίτλο της Maanshan Iron & Steel Co. να υποχωρεί 6,2% και την μετοχή της Jiangxi Copper Co., να αποδυναμώνεται 8,7%. Πτώση 9,3% για τον τίτλο της China Everbright Securities Co. κατά την δεύτερη ημέρα διαπραγμάτευσής του στην κινεζική αγορά.

Απώλειες 0,3% για τον ευρύτερο δείκτη MSCI Ασίας-Ειρηνικού, με τον Nikkei  να αντιστρέφει την αρχικά καλή του πορεία και να κλείνει τελικώς με πτώση της τάξης του 0,79%. Σε ανάλογη τροχιά κινήθηκαν οι αγορές Αυστραλίας και Ν. Κορέας, με τους δείκτες ASX και Kospi να υποχωρούν 0,18% και 0,24% αντίστοιχα. Ισχυρότερες οι πιέσεις για το χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, όπου ο Hang Seng υποχώρησε 2,09%.

Σε τροχιά υποχώρησης κινούνται, αυτήν την ώρα, τα futures των ευρωπαϊκών αγορών. Απώλειες μεταξύ 0,4% και 0,6% σημείωνουν οι DJ Stoxx, DAX 30 και CAC 40.

Οι αγοραστές επέστρεψαν στην Wall Street κατά τη συνεδρίαση της Τρίτης. Ο Dow ενισχύθηκε 0,9% στις 9.217,94 μονάδες, ο S&P 500 με κέρδη 1,01% στις 989,67 μονάδες ενώ ο Nasdaq έκλεισε υψηλότερα 1,3% στις 1.955,92 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v