Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπια άνοδος στις ασιατικές αγορές

Ανόδου συνέχεια για την Ασία, με τις μετοχές του ασφαλιστικού κλάδου να εμφανίζουν τα μεγαλύτερα κέρδη. Πιέσεις ασκήθηκαν στις μετοχές των μεταλλευτικών, μετά την υποχώρηση των τιμών των μετάλλων.

Σε ανοδική τροχιά παρέμειναν οι κορυφαίες ασιατικές αγορές, στηριζόμενες στην πολύ καλη πορεία τίτλων ασφαλιστικών ομίλων, ενώ στον αντίποδα πιέσεις ασκήθηκαν σε μεταλλευτικές εταιρείες, ως αποτέλεσμα της υποχώρησης στις τιμές πολυτίμων και βιομηχανικών μετάλλων.

Κέρδη 3,1% για την ιαπωνική ασφαλιστική Aioi Insurance, λόγω ανακοίνωσης κερδών καλύτερων των προβλέψεων, με την Golden Argi-Resources να ενισχύεται 11% και την Nippon Sheet Glass να σημειώνει κέρδη της τάξης του 6%.

Στο 0,5% τα κέρδη για τον ευρύτερο δείκτη MSCI Ασίας-Ειρηνικού, με τον Nikkei να διατηρείται σε ανοδική τροχιά και να καταγράφει άνοδο της τάξης του 0,58%. Ανάλογη η εικόνα για την αγορά της Αυστραλίας, όπου ο δείκτης ASX ενισχύθηκε κατά 0,65%.

Σε κερδοφόρα πορεία τα χρηματιστήρια Χονγκ Κονγκ και Ν. Κορέας, με τους Hang Seng και Kospi να κινούνται κατά 0,41% και 0,2% υψηλότερα αντιστοίχως. Επιστροφή σε θετική πορεία για την αγορά της Κίνας, με τον CSI 300 να ενισχύεται 0,11% και τον Shanghai Composite να καταγράφει άνοδο της τάξης του 0,64%.

Σταθεροποιητικές τάσεις καταγράφονται, αυτήν την ώρα, στα futures των ευρωπαϊκών αγορών. Απώλειες από μία έως και 17 μονάδες για τον DAX 30, υποχώρηση 11 μονάδων για τον FTSE 100, ενώ κατά έξι μονάδες χαμηλότερα κινείται ο CAC 40.

Πιέσεις, εν αναμονή της απόφασης της Fed (η οποία δημοσιοποιείται στις 12 Αυγούστου), ασκήθηκαν στη συνεδρίαση της Δευτέρας στην Wall Street. Πιο συγκεκριμένα ο ο Dow υποχώρησε 0,34% στις 9.337,95 μονάδες, ο S&P 500 με απώλειες 0,33% στις 1007,10 μονάδες ενώ ο Nasdaq έκλεισε με πτώση 0,40% στις 1.992,24 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v