Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές

Μεικτή η εικόνα στις ασιατικές αγορές, με πιέσεις από αρνητικά εταιρικά μεγέθη και εν αναμονή των στοιχείων για την πορεία της ανεργίας στις ΗΠΑ τον Ιούλιο, στοιχείο που θα ανακοινωθεί σήμερα.

Μεικτή πορεία ακολούθησαν οι ασιατικές αγορές, με τον Nikkei να κατορθώνει να «γυρίσει» στην θετική περιοχή στα τελευταία λεπτά της συνεδρίασης και να παραμείνει σε υψηλό 10 μηνών.

Αρνητικά εταιρικά μεγέθη κορυφαίων ασιατικών εταιρειών αλλά και η προσμονή για τη σημερινή ανακοίνωση της πορείας της ανεργίας στις ΗΠΑ τον Ιούλιο, μετρίασαν τις διαθέσεις των επενδυτών για αγορές, οδηγώντας σε ήπιες διακυμάνσεις τους βασικούς δείκτες της περιοχής.

Εβδομαδιαίες απώλειες 0,4% για τον ευρύτερο δείκτη MSCI Ασίας-Ειρηνικού, ο οποίος, όμως, έχει ενισχυθεί 58% από το χαμηλό πέντε ετών που είχε αγγίξει στις αρχές Μαρτίου.

Κέρδη 0,23% για τον Nikkei, μετά από μία συνεδρίαση έντονης διακύμανσης μεταξύ κερδών και απωλειών, με τον ASX στην αγορά της Αυστραλίας να υποχωρεί 0,6%.

Απώλειες 1,6% για τον Hang Seng στην αγορά του Χονγκ Κονγκ, ενώ κέρδη 0,7% σημείωσε ο νοτιοκορεάτικος Kospi. Σταθερά σε πτωτική πορεία η κινεζική αγορά, με τον Shanghai Composite να υποχωρεί 1,3% και τον CSI 300 να αποδυναμώνεται πλησίον του 1,4%.

Πτωτικές τάσεις καταγράφονται, αυτήν την ώρα, στα futures των ευρωπαϊκών αγορών. Απώλειες 18 μονάδων για τον DAX 30, με τον FTSE 100 να υποχωρεί πλησίον των 35 μονάδων και τον CAC 40 να κινείται κατά 17 μονάδες χαμηλότερα.

Πτωτική πορεία σημείωσε στη συνεδρίαση της Πέμπτης η Wall Street. Πιο συγκεκριμένα ο Dow υποχώρησε 0,27% στις 9.256,26 μονάδες, ο S&P 500 χαμηλότερα 0,56% στις 997,07 μονάδες ενώ ο Nasdaq έκλεισε με απώλειες 1% στις 1.973,16 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v