Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη πλην Κίνας στην Ασία

Σε ανοδική πορεία, με αρνητική εξαίρεση την αγορά της Κίνας, όπου ο CSI υποχώρησε 1,4% κινήθηκαν οι ασιατικές αγορές, με στήριξη από θετικά εταιρικά μεγέθη τριμήνου αλλά και καλά μακροοικονομικά στοιχεία.

Με αρνητική εξαίρεση την αγορά της Κίνας, καθώς εκφράζονται φόβοι για "πάγωμα" του δανεισμού από την Κεντρική Τράπεζα της χώρας, οι ασιατικές αγορές επέστρεψαν σε ανοδική τροχιά, στηριζόμενες τόσο στα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία, κυρίως για την αγορά εργασίας της Αυστραλίας, όσο και σε καλά εταιρικά μεγέθη τριμήνου.

Κέρδη 11% για την μετοχή της Alumina, ενός εκ των μεγαλύτερων ομίλων επεξεργασίας αλουμινίου παγκοσμίως, ο οποίος ανακοίνωσε οικονομικά μεγέθη καλύτερα του αναμενόμενου. Στο 2,5% τα κέρδη για την ιαπωνική Nippon Telegraph & Telephone, μετά την άνοδο των κερδών στην μονάδα σταθερής τηλεφωνίας, ενώ αντίθετα πτώση 3,3% σημείωσε η κινεζική χρηματιστηριακή εταιρεία Citic Securities.

Στο 0,7% τα κέρδη για τον MSCI Ασίας-Ειρηνικού, με το ισοζύγιο ανοδικών-πτωτικών μετοχών να διαμορφώνεται στο πέντε προς τέσσερα. Με τον Nikkei να σημειώνει άνοδο της τάξης του 1,32%.

Σε ανάλογη πορεία η αγορά της Αυστραλίας, όπου ο δείκτης ASX ενισχύθηκε 1,36%. Σημαντικά τα κέρδη για τα χρηματιστήρια Χονγκ Κονγκ και Ν. Κορέας, με τους δείκτες Hang Seng και Kospi να καταγράφουν άνοδο 0,48% και 0,96% αντίστοιχα. Σε αρνητική πορεία η κινεζική αγορά, με τον δείκτη CSI να υποχωρεί 1,47% και τον Shanghai Composite να αποδυναμώνεται 1,37%.

Σε ανοδική τροχιά κινούνται, αυτήν την ώρα, τα futures των ευρωπαϊκών αγορών. Κέρδη 0,6% για τον DAX 30, με τον FTSE 100 να ενισχύεται 0,5% και τον CAC 40 να κινείται κατά 0,7% υψηλότερα.

Πτωτική κίνηση για την Wall Street στη συνεδρίαση της Τετάρτης, με "βαρίδι" την οικονομία. Πιο συγκεκριμένα ο Dow χαμηλότερα 0,42% στις 9.280,97 μονάδες, ο S&P 500 υποχώρησε 0,29% στις 1.002,70 μονάδες ενώ ο Nasdaq με απώλειες 0,91% στις 1.993,05 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v