Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισχυρές πιέσεις στις ασιατικές αγορές

Τα αρνητικά εταιρικά μεγέθη κορυφαίων ασιατικών ομίλων οδήγησαν σε ισχυρές πιέσεις τις αγορές της περιοχής, με τον Nikkei να σημειώνει απώλειες 1,18% και την αγορά της Κίνας να υποχωρεί υψηλότερα του 2%.

Τα αρνητικά μεγέθη τριμήνου κορυφαίων ασιατικών ομίλων από την Toyota Motor έως την Elpida Memory ήταν αρκετά για να «συννεφιάσουν» τις επενδυτικές διαθέσεις στην Ασία, οδηγώντας σε πτώση τις κορυφαίες αγορές της ευρύτερης περιοχής.

Πτώση 4,1% για τον τίτλο της Isuzu Motors, με την μετοχή της Elpida να υποχωρεί 3,7%, ενώ σε πορεία υποχώρησης κινήθηκαν και οι μετοχές τραπεζών με τις Industrial Bank of China και New World Development να υποχωρούν 3,3% και 4,3% αντίστοιχα.

Απώλειες 0,6% για τον ευρύτερο δείκτη MSCI Ασίας-Ειρηνικού, με τον Nikkei να αποδυναμώνεται σε ποσοστό της τάξης του 1,18%. Ιδιαίτερα ισχυρές πιέσεις για την αγορά της Κίνας, όπου ο Shanghai Composite υποχώρησε υψηλότερα του 2%.

Πτώση 1,04% για τον ASX στην Αυστραλία, ενώ ηπιότερες οι πιέσεις στα χρηματιστήρια Χονγκ Κονγκ και Ν. Κορέας, με τους Hang Seng και Kospi να σημειώνουν απώλειες 0,19% και 0,44% αντίστοιχα.

Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν, αυτήν την ώρα, στα futures των ευρωπαϊκών αγορών, με τον DAX 30 να ενισχύεται κατά 13 μονάδες, τον FTSE 100 να σημειώνει κέρδη έξι μονάδων και τον CAC 40 να κινείται κατά επτά μονάδες υψηλότερα.

Σταθερά σε υψηλό εννέα μηνών διατηρείται ο Dow Jones, με την Wall Street να συνεχίζει την ανοδική της πορεία και στη συνεδρίαση της Τρίτης. Πιο συγκεκριμένα ο ο Dow ενισχύθηκε 0,36% στις 9.320,19 μονάδες, ο S&P 500 με κέρδη 0,3% στις 1.005,65 μονάδες ενώ ο Nasdaq υψηλότερα 0,13% στις 2.011,31 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v