Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Βουτιά" 5% στη Σαγκάη μετά το ανοδικό σερί

Με αρνητικό πρόσημο έκλεισαν οι περισσότερες ασιατικές αγορές, μετά από 11 συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις. Μαζικές ρευστοποιήσεις κερδών στη Σαγκάη, που διολίσθησε έως 7,7% στη διάρκεια της συνεδρίασης.

Πτώση, για πρώτη φορά μετά από 11 συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις, κατέγραψαν οι ασιατικές αγορές, καθώς η υποχώρηση των τιμών των εμπορευμάτων και τα απογοητευτικά αποτελέσματα που ανακοίνωσαν διάφορες εταιρείες, δημιουργούν ανησυχίες ότι το ράλι έχει καταστήσει τις μετοχές πιο ακριβές σε σχέση με τις προοπτικές κερδοφορίας.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού υποχώρησε κατά 0,6% στις 109,92 μονάδες, ενώ με μικρά κέρδη έκλεισε τελικά ο δείκτης Nikkei, ο οποίος διαμορφώθηκε 0,26% υψηλότερα στις 10.113,24 μονάδες.

Στην Κίνα επικράτησαν μαζικές ρευστοποιήσεις κερδών με αποτέλεσμα ο βασικός δείκτης στην Σαγκάη να διολισθαίνει έως 7,7% σε κάποια στιγμή της συνεδρίασης. Αυτή την ώρα, ο κινεζικός δείκτης κινείται 5,1% χαμηλότερα στις 3.264 μονάδες, «χάνοντας» τα κέρδη των τελευταίων πέντε συνεδριάσεων.

Το Χονγκ Κονγκ «ακολούθησε» την Σαγκάη και ο Hang Seng υποχώρησε 3,9% στις 19.814 μονάδες.

Ηπια πτώση, 0,11% για τον δείκτη Kopsi στις 1.524,32 μονάδες. Σημαντικές απώλειες, της τάξης του 2,87%, για τον κινεζικό δείκτη CSI, στις 3.648 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v