Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η υποχώρηση του γεν στήριξε την Ασία

Την όγδοη διαδοχική συνεδρίαση ανόδου σημείωσαν οι κορυφαίες ασιατικές αγορές, βρίσκοντας στήριξη από την αποδυνάμωση του γεν αλλά και την θετική πορεία μεταλλευτικών ομίλων. Κέρδη 0,7% για Nikkei, 0,6% για Κίνα.

Όγδοη διαδοχική συνεδρίαση ανόδου για τις κορυφαίες ασιατικές αγορές, με στήριγμα από την υποχώρηση του γεν, την καλή πορεία μεταλλευτικών ομίλων αλλά και την αυξανόμενη πίστη των επενδυτών ότι η ανάκαμψη έχει "εγκατασταθεί" στην παγκόσμια οικονομία.

Ράλι για την αγορά του Χονγκ Κονγκ, η οποία επωφελείται τα μέγιστα από την εντυπωσιακή πορεία της κινεζικής οικονομίας, με τον δείκτη Hang Seng να σημειώνει κέρδη της τάξης του 2,3%. Στο 0,7% τα κέρδη για τον Nikkei, ενώ ανάλογη είναι η εικόνα στις αγορές Κίνας και Ν. Κορέας με τους δείκτες Shanghai Composite και Kospi να ενισχύονται κατά 0,6% και 0,16% αντίστοιχα.

Παραφωνία η αγορά της Αυστραλίας, όπου ο δείκτης ASX υποχώρησε κατά 0,11%, πιεζόμενες κατά κύριο λόγω από τη μετοχή της National Australia Bank (-5,1%), μετά από το placement ύψους δύο δισ. δολαρίων Αυστραλίας.

Θετικό ξεκίνημα υποδεικνύουν, αυτήν την ώρα, τα futures των ευρωπαϊκών αγορών, με τον DAX 30 να υποχωρεί οριακά κατά εννέα μονάδες, τον FTSE 100 να ενισχύεται πλησίον των πέντε μονάδων και τον CAC 40 να κινείται κατά οκτώ μονάδες υψηλότερα.

"Μικτή" η εικόνα της Wall Street στη συνεδρίαση της Τετάρτης. Πιο συγκεκριμένα ο Dow σημείωσε πτώση 0,39% στις 8.880,88 μονάδες, ο S&P 500 χαμηλότερα μόλις 0,06% στις 954,05 μονάδες και ο Nasdaq με κέρδη 0,53% στις 1.926,38 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v