Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε ανοδική τροχιά οι ασιατικές αγορές

Η εντυπωσιακή πορεία της ανάπτυξης στην Κίνα, η οποία άγγιξε το 7,9% στο Q2, αποτέλεσε βασικό στήριγμα για την Ασία, οδηγώντας τον MSCI Ασίας-Ειρηνικού σε υψηλό δύο εβδομάδων."Ρεσιτάλ αγορών" στην Wall.

Τρίτη διαδοχική συνεδρίαση ανόδου για τις ασιατικές αγορές με τον MSCI Ασίας-Ειρηνικού να διαμορφώνεται σε υψηλό δύο εβδομάδων, μετά το "ρεσιτάλ αγορών" στην Wall Street, αλλά και την εξαιρετική πορεία της κινεζικής οικονομίας στο β' τρίμηνο.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση η Κίνα σημείωσε ρυθμό ανάπτυξης 7,9% στο β' τρίμηνο, ξεπερνώντας, έστω και οριακά, την μέση πρόβλεψη των αναλυτών που τοποθετούσε την ανάπτυξη στο 7,8%.

Κέρδη 7,9% για την κινεζική μεταλλευτική εταιρεία Jiangxi Copper, με την Rio Tinto να ενισχύεται 4,3%, μετά και την αναβάθμιση της σύστασής της από την Merrill Lynch. Στο 4,1% τα κέρδη για την Nissan Motor ενώ κατά 3,8% υψηλότερα κινήθηκε ο τίτλος της Komatsu.

Στο 1,2% η άνοδος για τον MSCI Ασίας-Ειρηνικού, ο οποίος "έκλεισε" στο υψηλότερο επίπεδο από τις 2 Ιουλίου. Άνοδος 0,81% για τον Nikkei, ενώ κατά το ίδιο ποσοστό ενισχύθηκαν οι δείκτες Kospi και Shanghai Composite στις αγορές Ν. Κορέας και Κίνας αντίστοιχα.

Καλύτερη η πορεία των χρηματιστηρίων Αυστραλίας και Χονγκ Κονγκ με τους δείκτες ASX και Hang Seng να ενισχύονται 1,8% και 1,4% αντίστοιχα.

Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν, αυτήν την ώρα, στα futures των ευρωπαϊκών αγορών. Απώλειες 13 μονάδων για DAX 30, με τον FTSE 100 να αποδυναμώνεται κατά δύο μονάδες και τον CAC 40 να κινείται κατά οκτώ μονάδες χαμηλότερα.

Σε πραγματικό "ρεσιτάλ αγορών" προχώρησαν οι επενδυτές στην αγορά της Wall Street την Τετάρτη. Πιο συγκεκριμένα ο Dow Jones διαμορφώθηκε στις 8.616 μονάδες με άνοδο 3,07%, ενώ ο Nasdaq ενισχύθηκε 3,51%, στις 1.862 μονάδες. Κέρδη 2,96% για τον S&p 500, στις 932 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v