Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηπιες διακυμάνσεις στις ασιατικές αγορές

Σε διαδικασία σταθεροποίησης οι ασιατικές αγορές, με οριακές διακυμάνσεις για τους βασικούς δείκτες, με στήριξη από μεταλλευτικές και πετρελαϊκές. "Στήριξη" από Alcoa και ανεργία για Wall Street.

Σταθεροποιητικές τάσεις επικράτησαν στις ασιατικές αγορές με τα κέρδη στις μετοχές του κλάδου των μεταλλευμάτων και της ενέργειας να αντισταθμίζουν τις απώλειες στον κλάδο της ανάπτυξης ακινήτων και των ναυτιλιακών εταιρειών.

Κέρδη 1,9% για τον τίτλο της Rio Tinto, μετά την ανάκαμψη χαλκού και πετρελαίου στην αγορά της Ν. Υόρκης, ενώ κατά 1,2% υψηλότερα κινήθηκε η Tokyo Electron.

Στην «αντίπερα όχθη» μετοχές ναυτιλιακών εταιρειών, όπως η STX Pan Ocean η οποία υποχώρησε 2,8%, ενώ σε τροχιά απωλειών και οι ιαπωνικοί όμιλοι ανάπτυξης ακινήτων, με την Mitsubishi Estate να υποχωρεί 1,3%.

Πρακτικά αμετάβλητος ο ευρύτερος δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού, ο οποίος σημείωσε κέρδη μόλις 0,1%, ο οποίος «κλείνει» την εβδομάδα με απώλειες που πλησιάζουν το 2%. Στο 0,04% η οριακή υποχώρηση για τον Nikkei, ενώ απώλειες 0,16% σημείωσε ο Kospi στην αγορά της Ν. Κορέας.

Σε θετική τροχιά οι αγορές Αυστραλίας και Χονγκ Κονγκ, με τους ASX και Hang Seng να ενισχύονται 0,68% και 0,11% αντίστοιχα. Κέρδη 0,37% για τον Shanghai Composite στην Κίνα.

Πτωτικές τάσεις επικρατούν, αυτήν την ώρα, στα futures των ευρωπαϊκών αγορών, με τον DAX 30 να υποχωρεί κατά 12 μονάδες, τον FTSE 100 να αποδυναμώνεται κατά 14 μονάδες και τον CAC 40 να κινείται 12 μονάδες χαμηλότερα.

Τα καλύτερα του αναμενόμενου μεγέθη β’ τριμήνου της Alcoa, αλλά και η θετική πορεία των εβδομαδιαίων αιτήσεων για λήψη επιδόματος ανεργίας στήριξαν την Wall Street. Πιο συγκεκριμένα, ο Dow σημείωσε οριακά κέρδη 0,06% στις 8.183,47 μονάδες, ο S&P 500 με άνοδο 0,35% στις 882,68 μονάδες και ο Nasdaq υψηλότερα 0,31% στις 1.752,55 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v