Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις στην Ασία στον απόηχο της Wall

Η αρνητική πορεία της αμερικανικής αγοράς εργασίας και οι υψηλές απώλειες στην Wall Street, οδήγησε σε πτώση τις κορυφαίες ασιατικές αγορές, με τον Nikkei να σημειώνει απώλειες 0,6%.

Σε πτωτική τροχιά οι περισσότερες ασιατικές αγορές, αν και οι όγκοι των συναλλαγών ήταν αρκετά περιορισμένοι, λόγω και της σημερινής αργίας σε Wall Street.

Η αρνητική εικόνα της αμερικανικής αγοράς εργασίας, η πτώση σε Wall Street αλλά και τα δυσμενή οικονομικά μεγέθη τριμήνου του κορυφαίου ιαπωνικού ομίλου λιανικών πωλήσεων 7-11 Holdings, αποτέλεσαν τις βασικές αιτίες της πτώσης.

Σε πτωτική τροχιά και ο μεταλλευτικός κλάδος, μετά την υποχώρηση στις τιμές βιομηχανικών μετάλλων, με την BHP Billiton να αποδυναμώνεται 2,9%.

Απώλειες 0,9% για τον ευρύτερο δείκτη MSCI Ασίας-Ειρηνικού, με τον Nikkei να αποδυναμώνεται 0,6%, αν και ενδοσυνεδριακά έφθασε να χάνει έως και 1,3%. Πτώση 1,32% για τον δείκτη ASX στην αγορά της Αυστραλίας, ενώ απώλειες 0,46% σημείωσε ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ.

Στον αντίποδα σε θετική τροχιά κινήθηκαν οι αγορές Κίνας και Ν. Κορέας, με τους δείκτες Shanghai Composite και Kospi να ενισχύονται 0,58% και 0,6% αντίστοιχα.

Ήπιες πιέσεις ασκούνται, αυτήν την ώρα, στα futures των ευρωπαϊκών αγορών, με τον DAX 30 να υποχωρεί κατά τέσσερις μονάδες, τον FTSE 100 να σημειώνει απώλειες πέντε μονάδων και τον CAC 40 να κινείται κατά έξι μονάδες χαμηλότερα.

Η ανεργία οδήγησε σε πραγματική «βουτιά» την Wall Street στη συνεδρίαση της Πέμπτης, ενώ σήμερα η αμερικανική αγορά παραμένει κλειστή λόγω της «μεταφοράς» του εορτασμού της «Ημέρας της Ανεξαρτησίας» (4η Ιουλίου). Στην συνεδρίαση της Πέμπτης, ο Dow σημείωσε πτώση 2,63% στις 8.280,74 μονάδες, ο S&P 500 με απώλειες 2,90% στις 896,56 μονάδες και ο Nasdaq χαμηλότερα 2,67% στις 1.796,52 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v