Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση υπό τον φόβο του dilution στην Ασία

Οι συνεχιζόμενες αυξήσεις κεφαλαίων από αρκετές εταιρείες οδηγεί σε φόβους ότι θα υπάρξει dilution για τους νυν μετόχους και «ρίχνει» τις κορυφαίες ασιατικές αγορές. Εξαίρεση η αγορά της Κίνας, με κέρδη 1%.

Σε πτωτική τροχιά οι ασιατικές αγορές –με φωτεινή εξαίρεση την Κίνα- καθώς οι συνεχιζόμενες αυξήσεις κεφαλαίων και τα placement από αρκετούς ομίλους επαναφέρουν τις ανησυχίες για dilution.

Πτώση 10% για την Daiwa Securities Group, τον δεύτερο μεγαλύτερο χρηματιστηριακό όμιλο της Ιαπωνίας, μετά την ανακοίνωση για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 240 δισ. γεν (2,5 δισ. δολάρια). Πτώση 3,8% για την Mizuho Financial Group, μετά από δημοσίευμα ότι ενδέχεται να προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου εντός της εβδομάδας.

Απώλειες 0,8% για τον MSCI Ασίας-Ειρηνικού, με το ισοζύγιο ανοδικών-πτωτικών μετοχών να διαμορφώνεται στο τρία προς πέντε. Πτώση 0,95% για τον Nikkei, ενώ σε ανάλογη πορεία κινήθηκαν οι αγορές Αυστραλίας και Χονγκ Κονγκ, με τους δείκτες ASX και Hang Seng να υποχωρούν 0,43% και 0,30% αντίστοιχα.

Σε πτωτική τροχιά και η αγορά της Ν. Κορέας, με τον δείκτη Kospi να αποδυναμώνεται 0,44%. Στον αντίποδα θετική η εικόνα στο χρηματιστήριο της Κίνας, καθώς ο Shanghai Composite ενισχύονταν 1%.

Πτωτικές τάσεις επικρατούν, αυτήν την ώρα, στα futures των ευρωπαϊκών αγορών. Πτώση 0,6% για τον DAX30, 0,8% για τον Eurostoxx 50, ενώ κατά 0,6% χαμηλότερα κινούνταν ο CAC 40.

Μεικτή η εικόνα της Wall Street στη συνεδρίαση της Παρασκευής. Ο Dow υποχώρησε 0,4% στις 8.438,39 μονάδες, ο S&P 500 με πτώση 0,15% στις 918,87 μονάδες και ο Nasdaq υψηλότερα κατά 0,47% στις 1.838,22 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v