Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ράλι ελέω Fed στην Ασία-Κέρδη 2,1% για Nikkei

Η θετική εκτίμηση της Fed για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας γέμισε αισιοδοξία τους επενδυτές στις ασιατικές αγορές, με ανοδική πορεία για τις μετοχές εξαγωγικών ομίλων. "Μεικτή" εικόνα στην Wall Street.

Η Fed αισιοδοξεί και οι επενδυτές στις ασιατικές αγορές φρόντισαν να εκμεταλλευθούν το γεγονός, «οδηγώντας» σε ισχυρή άνοδο τις ασιατικές αγορές, με ισχυρά κέρδη για τις μετοχές εξαγωγικών ομίλων.

Κέρδη 3,5% για την Komatsu, ενώ άνοδο της τάξης του 3,3% σημείωσε η μετοχή της Rio Tinto και κέρδη 7,2% για την Mitsubishi Electric, μετά από δημοσίευμα ιαπωνικής εφημερίδας ότι θα επεκτείνει την δραστηριότητά της στις αγορές ηλιακής ενέργειας Ευρώπης και ΗΠΑ.

«Όλα δείχνουν ότι η θετική ανταπόκριση των αρχών βοήθησε ώστε να ξεπεράσουμε το χειρότερο σημείο της κρίσης. Η παγκόσμια οικονομία θα αρχίσει να ανακάμπτει στο β’ εξάμηνο του 2009», υποστηρίζει στο Bloomberg ο κ. Yoshihiro Ito, στρατηγικός αναλυτής της Okasan Asset Management.

Στο 0,9% τα κέρδη για τον ευρύτερο δείκτη MSCI Ασίας-Ειρηνικού, ο οποίος κινείται 44% υψηλότερα σε σύγκριση με τα χαμηλά επίπεδα που άγγιξε στις αρχές Μαρτίου.

Ισχυρά κέρδη 2,11% για τον Nikkei, ενώ ανάλογες διαθέσεις επικράτησαν στις αγορές Χονγκ Κονγκ και Ν. Κορέας, με τους δείκτες Hang Seng και Kospi να σημειώνουν άνοδο 2,17% και 2,19% αντίστοιχα. Κέρδη 1,23% για τον ASX στην αγορά της Αυστραλίας, ενώ περισσότερο συγκρατημένοι εμφανίστηκαν οι επενδυτές στην αγορά της Κίνας, όπου ο Shanghai Composite ενισχύθηκε 0,35%.

Ήπιες πιέσεις ασκούνται, αυτήν την ώρα, στα futures των ευρωπαϊκών αγορών, με τον DAX 30 να υποχωρεί 0,4%, τον FTSE 100 να σημειώνει απώλειες 0,7% και τον CAC 40 να κινείται 0,6% χαμηλότερα.

«Μεικτή» η εικόνα για την Wall Street στη συνεδρίαση της Τετάρτης, καθώς η Fed δεν ικανοποίησε πλήρως τους επενδυτές. Πιο συγκεκριμένα ο Dow υποχώρησε 0,28% στις 8.299,86 μονάδες, ο S&P 500 με κέρδη 0,65% στις 900,94 μονάδες και ο Nasdaq με άνοδο 1,55% στις 1.792,34 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v