Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άνοδος με αμερικανική βοήθεια στην Ασία

Τα θετικά στοιχεία για την αμερικανική οικονομία στήριξαν τόσο το δολάριο όσο και τις ασιατικές αγορές, οι οποίες "έκλεισαν" με θετικό πρόσημο, ακολουθώντας την αντίστοιχη πορεία της Wall Street.

Τα θετικά στοιχεία για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας, που στήριξαν το δολάριο, οδήγησαν υψηλότερα τις κορυφαίες ασιατικές αγορές, στηρίζοντας εξαγωγικούς ομίλους.

Κέρδη 3,6% για την μετοχή της Cannon, η οποία αντλεί το 28% των πωλήσεών της από την αμερικανική αγορά, ενώ άνοδο 3,4% σημείωσε η ιαπωνική Mitsubishi UFJ Financial Group μετά την αναβάθμιση της σύστασή της σε «αγορά» από την Goldman Sachs.

Στο 0,7% τα κέρδη για τον ευρύτερο δείκτη MSCI Ασίας-Ειρηνικού, με το ισοζύγιο ανοδικών-πτωτικών μετοχών να διαμορφώνεται στο ένα προς δύο και τον δείκτη να «κλείνει» την εβδομάδα με απώλειες της τάξης του 3,7%.

«Έχουμε έναν πόλεμο χαρακωμάτων μεταξύ «ταύρων» και «αρκούδων». Κανείς δεν γνωρίζει ποιος θα κερδίσει», υποστηρίζει στο Bloomberg, ο κ. Matt Riordan διαχειριστής κεφαλαίων 3,2 δισ. δολαρίων για την Paradice Investment Management.

Στο 0,85% τα κέρδη για τον Nikkei, με τον δείκτη της αγοράς της Αυστραλίας ASX να ενισχύεται 0,61% και τον Kospi της Ν. Κορέας να καταγράφει κέρδη 0,55%.

Σε ανάλογη πορεία οι αγορές Κίνας και Χονγκ Κονγκ, καθώς οι Shanghai Composite και Hang Seng κατέγραψαν κέρδη 0,59% και 0,92% αντίστοιχα.

Σταθεροποιητικές τάσεις καταγράφονται, αυτήν την ώρα, στα futures των ευρωπαϊκών αγορών. Κέρδη μόλις πέντε μονάδων για τον DAX 30, 15 μονάδων για τον FTSE 100, ενώ ο CAC 40 κινείται κατά επτά μονάδες υψηλότερα.

Στήριξη από την οικονομία δέχθηκε η Wall Street στη συνεδρίαση της Πέμπτης. Πιο συγκεκριμένα ο Dow ενισχύθηκε 0,69% στις 8.555,60 μονάδες, ο S&P 500 με κέρδη 0,84% στις 918,37 μονάδες ενώ ο Nasdaq χαμηλότερα μόλις 0,02% στις 1.807,72 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v