Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πετρελαϊκές πιέσεις στις ασιατικές αγορές

Η υποχώρηση πετρελαίου οδήγησε χαμηλότερα τις ασιατικές αγορές, με τις μετοχές μεταλλευτικών και πετρελαϊκών ομίλων να υποχωρούν και τον MSCI Ασίας-Ειρηνικού να «χάνει» το υψηλό οκτώ μηνών.

Πτώση από το υψηλότερο επίπεδο οκτώ μηνών για τον ευρύτερο δείκτη MSCI Ασίας-Ειρηνικού, λόγω της υποχώρησης πετρελαίου αλλά και τις ανησυχίας των επενδυτών ότι το ράλι που ξεκίνησε στα μέσα Μαρτίου ίσως είναι υπερβολικό.

Πτώση 1,9% για τον τίτλο της BHP Billiton, ενώ υποχώρηση 3,4% σημείωσε η μετοχή της OZ Minerals, μεταλλευτικής εταιρείας από την Αυστραλία, μετά και την υποβάθμιση της από την Citigroup.

«Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι εξακολουθούμε να διανύουμε την χειρότερη ύφεση από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο», σημειώνει στο Bloomberg, ο κ. Shane Oliver, στρατηγικός αναλυτής της AMP Capital Investors και προσθέτει «ως εκ τούτου είναι σίγουρο ότι θα υπάρξει πτωτική στροφή των αγορών σε τακτά διαστήματα».

Απώλειες 0,7% για τον MSCI Ασίας-Ειρηνικού, με τον Nikkei να αποδυναμώνεται κατά 0,86% και τον ASX στην αγορά της Αυστραλίας να υποχωρεί πλησίον του 0,6%.

Ισχυρότερες οι πιέσεις στις αγορές Χονγκ Κονγκ και Ν. Κορέας, με τους δείκτες Hang Seng και Kospi να υποχωρούν 1,5% και 1,2% αντίστοιχα, ενώ σταθεροποιητικές τάσεις στην αγορά της Κίνας, με κέρδη για τον Shanghai Composite πλησίον του 0,17%.

Σταθεροποιητικές τάσεις καταγράφονται, αυτήν την ώρα, στα futures των ευρωπαϊκών αγορών, με τον DAX 30 να υποχωρεί μόλις κατά πέντε μονάδες, τον FTSE 100 να αποδυναμώνεται κατά εννέα μονάδες, ενώ ο CAC 40 κινείται κατά 10 μονάδες υψηλότερα.

Ανοδικές τάσεις επικράτησαν την Παρασκευή στην Wall Street, με τον S&P 500 να «σπάει» τον ΚΜΟ 200 και τον Dow Jones να «σβήσει» τις απώλειές του από την αρχή του έτους. Πιο συγκεκριμένα ο Dow ενισχύθηκε 0,32% στις 8.799,41 μονάδες, ο S&P 500 με κέρδη 0,14% στις 946,12 μονάδες και ο Nasdaq με πτώση 0,19% στις 1.858,80 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v